Buna ziua,
am o polita de asigurare casco la o societate de asigurare, in concediu mi s-a fisurat parbrizul dar dosarul de dauna l-am intocmit doar la intoarcere. Dupa o luna de zile de la intocmirea dosarului raspunsul sosit de la asigurator este ca se refuza plata despagubirii deoarece nu a fost anuntat in termen.mentionez ca in conditiile de asigurare dauna trebuie anuntata in 3 zile termen care a fost depasit. Care este solutia?
In contractul de asigurare sunt cuprinse si obligatiile asiguratului.
La distanta de o luna ati informat asiguratorul cu privire la eveniment?
Sanctiunea nerespectarii obligatiilor poate fi denuntarea politei de catre asigurator sau daca riscul asigurat s-a produs are dreptul de a refuza plata despagubirii.
Motivati,in scris,cauza care a determinat informarea cu intarziere a evenimentului(concediu...poate nu ati fost in tara...)
De asemenea,insistati asupra faptului ca intarzierea respectiva nu este de natura sa-l impiedice pe asigurator sa determine intinderea pagubei.
Procesul verbal de la politie nu este obligatoriu asa incat nu poate fi o problema.
Daca sunteti client vechi,folositi-va de aceasta,daca nu,spuneti-le ca doriti sa ramaneti client fidel.
Asiguratorii pierd clienti,ca este criza...:secret:
Va doresc succes!