avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz despagubire pe o polita casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz despagubire pe o polita casco

Buna ziua,
am o polita de asigurare casco la o societate de asigurare, in concediu mi s-a fisurat parbrizul dar dosarul de dauna l-am intocmit doar la intoarcere. Dupa o luna de zile de la intocmirea dosarului raspunsul sosit de la asigurator este ca se refuza plata despagubirii deoarece nu a fost anuntat in termen.mentionez ca in conditiile de asigurare dauna trebuie anuntata in 3 zile termen care a fost depasit. Care este solutia?
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 14:20, 25 Septembrie 2009
In contractul de asigurare sunt cuprinse si obligatiile asiguratului.
La distanta de o luna ati informat asiguratorul cu privire la eveniment?

Sanctiunea nerespectarii obligatiilor poate fi denuntarea politei de catre asigurator sau daca riscul asigurat s-a produs are dreptul de a refuza plata despagubirii.
Motivati,in scris,cauza care a determinat informarea cu intarziere a evenimentului(concediu...poate nu ati fost in tara...)
De asemenea,insistati asupra faptului ca intarzierea respectiva nu este de natura sa-l impiedice pe asigurator sa determine intinderea pagubei.
Procesul verbal de la politie nu este obligatoriu asa incat nu poate fi o problema.
Daca sunteti client vechi,folositi-va de aceasta,daca nu,spuneti-le ca doriti sa ramaneti client fidel.
Asiguratorii pierd clienti,ca este criza...:secret:
Va doresc succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respins dosar casco - omniasig Simbat Simbat Buna ziua, Recent mi'am deschis trei dosare de dauna (luna iulie) pe casco. Dupa repararea masinii, am fost sunat si informat de cei din service ca unul din ... (vezi toată discuția)
Omniasig ne fura oceanu andrei oceanu andrei Am fost la omniasig si am depus doua dosare de dauna,am dus masina la service dupa care am primit acasa la diferenta de o zi k ei vor sa introduca ... (vezi toată discuția)
Intelegere pentru dezavantajarea clientului tom20034 tom20034 In calitate de client al unei banci mi-a fost inmanat o data cu contractul de credit ipotecar, in care locuinta era gajul, un formular de asigurare de viata si ... (vezi toată discuția)