avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt consecintele juridice ale anularii actelor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt consecintele juridice ale anularii actelor?

Daca merg in instanta si cer anularea unor procese verbale ale adunarilor generale ale unei asociatii, care sunt consecintele juridice ale admiterii cererii mele? Se anuleaza acele procese verbale prin care adunarea generala a asociatiei a stabilit N actiuni si...ce inseamna asta, va rog?
Se poate merge cu actul de la instanta undeva pentru a contesta deciziile respective ale asociatiei? Sau se anuleaza alegeri in asociatie?
Nu imi e clar, daca se anuleaza un act, ce se intampla mai departe cu ce scria in actul respectiv.
Multumesc.
Nu stiu cum dar in Romania deciziile judecatoresti sunt puse in aplicare de executori judecatoresti. Eu as sugera sa luati legatura cu mai multi si vedeti ce zic. Cum altfel?
Tocmai aici e problema, că am discutat cu vreo 3 Executori Judecătorești care ziceau că ei execută concret doar ce scrie în hotărârea finală, textual.
Dar dacă s-a anulat juridic un act, nu se anulează, logic, și ce scrie în acel act, adică referitor la acele 11 hotărâri luate într-o Adunare Generală care, d.p.d.v. juridic, n-a avut loc, fiind nulă și ilegală, declarată de două Instanțe și 4 judecători ?
Și executorii ăștia, parcă-s la clasa 1 - dacă scrie acolo, în sentință Nulitatea Absolută a unui act juridic, păi, anulezi juridic acel act, prin anularea hotărârilor aflate în acel act, precum: re-alegerea conducerii, stornarea fondurilor cerute în acea ședință ilegală, etc. !
Legea spune că se anulează toate actele sub-secvente acelui proces-verbal anulat definitiv de Instanțe !
Acei Executori Judecătorești mi-au spus că trebuie să inițiem o altă acțiune în Justiție, mai ales Obligația de a Face, pentru a se anula toate cele 11 hotărâri luate în acea Adunare Generală declarată ilegală. Chiar trebuie ca toată viața să stăm prin Tribunale, nu e suficientă o sentință clară pentru a se pune în aplicare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal de adunare generala StefaniaEmerson StefaniaEmerson Care sunt va rog motivele pentru care pot solicita in instanta anularea unui proces verbal de adunare generala a unei asociatii de proprietari? Daca acel PV ... (vezi toată discuția)
Cum procedăm în cazul în care membrii comitetului executiv au fost aleși în adunarea generală, dar se dovedește că nu sunt membri ai asociației ? flory_mr flory_mr Cum procedăm în cazul în care membrii Comitetului Executiv au fost deja aleși în Adunarea Generală, dar ulterior s-a dovedit că ei nu erau membri ai ... (vezi toată discuția)
Cum putem anula „fizic” în instanțe cele 11 hotărâri ale adunării generale, dacă le-am anulat deja definitiv, prin semnăturile a 4 judecătoare ? flory_mr flory_mr Cum procedăm dacă noi am câștigat un proces în care 4 judecătoare din două Instanțe au semnat sentința definitivă de Nulitate Absolută a ... (vezi toată discuția)