avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport minor

Buna dimineata,

Ieri am fost sa fac pasaport pentru copil minor de 2 ani. Dupa mai bine de 3 ore la rand cand am ajuns la ghiseu mi sa zis ca nu se poate face din cauza ca sotia este de nationalitate straina si ca trebuie sa fac la notar o declaratie ca da acceptul ca minorul sa aiba pasaport romanesc. Desi sotia era cu mine si vorbeste romaneste si intelege romaneste dar nu scrie in romana. Acum trebuie sa cheltui inca 200 lei la notar si traducator desi nicaieri nu este mentionat asa ceva. Stie cineva daca este asa ceva mentionat undeva?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 12:43, 2 Iulie 2017
Daca sotia dvs. nu stie sa scrie romaneste este normal ca trebuie sa dea o declaratie la un notar. Functionarul are nevoie de acordul sotiei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe nelamuriri stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua , am mai multe intrbari daca puteti sa ma ajutati ,nu stiu de unde sa incep ,dar cel mei bine sa incep cu mine ,,sunt casatorita cu un barbat ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate,certif.de casatorie in sua ili47 ili47 Situatia : cetatean roman stabilit in SUA ,casatorit tot in SUA ,are Carte de Identitate provizoriu in Romania ,unde scrie lipsa certif de casatorie .Am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,vreau sa-i fac copilului meu minor pasaport.sunt divortata ... Alejandro1 Alejandro1 Buna ziua,vreau sa-i fac copilului meu minor pasaport.Sunt divortata de tatal copilului,el e cetatean strain,eu cu copilul,romani.Cum trebuie redactata procura ... (vezi toată discuția)