Daca imi iau concediu fara plata in lunile dinaintea perioadei de prenatal, imi afecteaza dreptul la indemnizatie? Cat pot sa imi iau maxim odata? Sau daca nu pot o luna intreaga pot lua de exemplu 3 saptamani intr-o luna, o săptămână la munca apoi iar 3 fara plata?
Daca medicul de medicina muncii in urma faptului ca am anuntat angajatorul cu adeverinta de la medic si o simpla ecografie mi-a facut un raport pt itm al activitatii muncii mele incomplet care nu cuprinde toate aspectele, de exemplu nu mentioneaza despre mersul pe teren si disponibilitatea la program prelungit, si imi plus nu imi recomanda concediu de risc maternal sau reducerea programului, inclusiv a conditiilir de munca, astea inseamna ca m-a privat de drepturi si daca medicul meu recomanda reducere de program, imposibilitate de mers in teren sau concediu de risc, eu nu mai pot obtine asa ceva?
Modul de calcul al indemnizatiei de crestere a copilului se face ca 85% din media ultimilor 12 luni in care s-au obtinut venituri (recomandare, decat sa aveti 200 lei intr-o luna si sa intre la calcul mai bine 0 si nu se aduna la medie).
Daca considerati ca munca pe care vi se impune sa o prestati este inadecvata pentru starea dumneavoastra de sanatate puteti informa Protectia Muncii si vor reglementa dumnealor situatia.
Multumesc de raspuns. Deci acea informare a medicului de medicina muncii nu imi ia drepturile cuvenite conform oug 96 de a intra in risc maternal? Ca angajatorul insista sa o semnez sa o trimita la itm, dar consider ca nu e completa la ce implica postul meu. Deci chiar daca o trimit ei la itm eu o pot contesta?