avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de întreținere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de întreținere

Bună ziua. Ma numesc Stelian și am următoarea problema. Părinții mei au făcut cu bunicii un contract de întreținere pe perioada vieții, urmând ca după ce mor ambii bunici sa le rămână bunurile imobile, respectiv casa. Între timp a decedat tatăl meu și la scurt timp și unul din bunici. Mama a luat acasă la ea celalalt bunic pentru a-l îngriji. Întrebarea mea este după ce moare și celalalt bunic mama poate vinde singura casa(ținând cont ca tata a decedat) sau trebuie dezbătută moștenirea cu toți copiii adică cu noi frații? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alex1981 , utilizator 21:11, 30 Iunie 2017
Trebuie dezbătută moștenirea.
Ar fi bine sa mergeți la consultație juridică la avocat cu contractul ca sa il analizeze.
E bine să stiti daca ar exista vreo problema.
Djstelu a scris:
Întrebarea mea este după ce moare și celalalt bunic mama poate vinde singura casa(ținând cont ca tata a decedat) sau trebuie dezbătută moștenirea cu toți copiii adică cu noi frații?

@Djstelu, sunt doua chestiuni de interes in problema dvs., una este ca daca si dvs si mama accepta mostenirea, atunci mama dvs nu poate vinde singura imobilul, iar cea de-a doua, in cazul de mai sus, toti cei care au acceptat mostenirea sunt obligati sa presteze intretinere bunicii, in temeiul contractului de intretinere respectiv.
Contractul de intretinere este intuituu personae.

Moștenitorii nu par să aibă obligatie de întreținere decat in anumite situatii...
Pot exista ceva probleme...

Încercați să lămuriți acest aspect.
Mulțumesc frumos! O sa mergem la un avocat sa ne lămurească.
Domnule Claudiu Lascoschi, spuneti ca daca mostenitorii accepta mostenirea nu sunt obligati sa presteze intretinere?
Daca moare si mama ce se intampla? Ramane bunica fara intretinere?
Dvs la toate spetele spuneti ca e complicat, ca sunt probleme, consultati un avocat, etc... in loc sa dati solutii sau sfaturi pertinente...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire mel 75 mel 75 buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere nicole852107 nicole852107 buna ziua.am si eu o problema ,poate ma ajutati umpic...in 1986 bunica mea le-a facut contract de intretinere parintilor mei pe cota de 2/8 din din casa si ... (vezi toată discuția)
Nedreptate andrei cristi andrei cristi buna ziua ma numesc nicoleta si am si eu o problema la care sper sa primesc raspuns.Mama mea provine dintr-o fam. de 6 frati.Mama a decedat in 1993,iar tata in ... (vezi toată discuția)