avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administartorul asociatiei de proprietari nu vrea sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administartorul asociatiei de proprietari nu vrea sa se ocupe de repararea acoperisului blocului. Cum procedez legal?

De 3 ani am probleme -la etajul 4 din 4 fiind - cu hidroizolatia. Am tot discutat cu administratorul aceasta problema si l-am rugat sa vorbeasca cu ceilalti locatari si sa gasim o societate care sa refaca hidroizolatia. Raspunsul pe care mi l-a dat a fost sa bat eu la usile vecinilor mei si sa discut cu ei, sa ii conving sa plateasca cu totii pt hidroizolatie, ca el nu are ce sa faca, a ridicat din umeri si mi-a zis ca asta e... daca stau la ultimul etaj...ghinion...

Va rog sa imi spuneti care este modalitatea legala in care pot proceda, ce acte normative prevad modalitatea de solutionare a unei astfel de situatii si unde este precizat in legislatie ce obligatii are administratorul si/sau presedintele asociatiei de proprietari in aces caz.

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2017
whitecamelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: whitecamelia , utilizator 09:43, 2 August 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Daca incercati sa il obligati pe presedintele asociatiei de proprietari sa faca demersuri pentru schimbarea hidroizolatiei va bagati intr-un razboi din care nu aveti de castigat nimic.
Teoretic, puteti convoca adunarea generala a asociatiei de proprietari (insa asta presupune tot sa bateti la usile tuturor vecinilor pentru a-i aduna) pentru a-l destitui pe presedintele de asociatie si sa propuneti un alt presedinte.

Insa, este o procedura lunga si care poate nu va acea rezultatul scontat (nimeni nu prea vrea sa fie presedinte de asociatie).

Cel mai bine ar fi sa demarati dvs. procedurile si sa gasiti o societatea pentru a reface hidroizolatia. Vorbiti cu vecinii si strangeti banii. Nu va poate impiedica nimeni sa faceti astfel de demersuri si aveti tot dreptul sa o faceti.
Va multumesc mult :)
administratorul a procedat corect: nu e treaba lui.
Aici e rolul presedintelui de bloc.
aaaa... nu exista presedinte de bloc... :/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis bloc ContSters86609 ContSters86609 Blocul nostru nu are Asociatie de locatari.Problema mea este ca eu stau la etajul 2 intr-un bloc de 4 etaje si mi-a intrat apa in apartament deoarece vecinii ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli hidroizolatie wasy0114 wasy0114 stau la etajul 4 acesta fiind ultimul etaj al blocului.hidroizolatia deasupra apartamentului este deteriorata asa ca vara aceasta trebuie refacuta.as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis morenamaria morenamaria buna seara.locuiesc la et.4 al unui bloc care are hidroizolatie. am dori sa construim un acoperis .care este legea care reglementeaza modul de atribuire a ... (vezi toată discuția)