avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea activitatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea activitatii

Buna ziua,as dori sa imi spuneti si mie,cum se poate ca in conditiile in care sunt angajat la o firma de distributie din 15 august 2008 pana in prezent,sunt angajat ca manipulant marfuri si eu defapt sunt sofer pe camion de 3,5 tone cu contract de m-ca pe durata nedeterminata si vreau sa plec la o alta firma dar ca sofer inclusiv pe cartea de munca.Am depus o cerere prin care am solicitat firmei incetarea contractului de m-ca din data de 28.09.09,dar care nu s-a aprobat,spunandu-mi-se ca se va aproba aceasta in data de 05.10.09 deoarece trebuie sa il invat pe viitorul sofer.ce as putea sa fac in aceste conditii caci din 28.09.09 sunt asteptat la celalalt loc de m-ca.Va rog sa imi raspundeti cat mai repede.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:14, 26 Septembrie 2009
#-o atentie in momentul in care semnati un contract !...in plus demisia reprezinta un act unilateral , adica vointa salariatului , nu dorinta si obligativitatea angajatorului de a va impune anumite conditii.Nu sunteti instructor auto si daca doriti sa plecati , atunci puteti sa invocati si faptul ca nu s-a respectat conditiile contractuale si punct.
Mai mult , puteti face si o sesizare la ITM prin care puteti sa specificati ceea ce vi s-a intamplat!
:luck:
1. Vorbiti cu noul angajator sa va mai astepte o saptamana ca nu o fi foc!
2. Daca ati rabdat pana acum (fiindca nu aveati altceva mai bun), mai rabdati o saptamana si scapati.
Arion Ramona a scris:

Buna ziua,as dori sa imi spuneti si mie,cum se poate ca in conditiile in care sunt angajat la o firma de distributie din 15 august 2008 pana in prezent,sunt angajat ca manipulant marfuri si eu defapt sunt sofer pe camion de 3,5 tone cu contract de m-ca pe durata nedeterminata si vreau sa plec la o alta firma dar ca sofer inclusiv pe cartea de munca.Am depus o cerere prin care am solicitat firmei incetarea contractului de m-ca din data de 28.09.09,dar care nu s-a aprobat,spunandu-mi-se ca se va aproba aceasta in data de 05.10.09 deoarece trebuie sa il invat pe viitorul sofer.ce as putea sa fac in aceste conditii caci din 28.09.09 sunt asteptat la celalalt loc de m-ca.Va rog sa imi raspundeti cat mai repede.va multumesc

Puteti sa anuntati angajatorul ca nu respecta cim, in sensul ca desfasurati alta activitate decat cea din cim si sa demisionati fara preaviz, conf. art. 79.8.
Din ce spuneti nu se intelege prea bine daca ati depus o cerere de demisie sau incetarea contractului prin acordul partilor , incepand cu data de 28.09.2009.Daca e demisie ( adica le aduceti la cunostinta ca vreti sa incetati contractul de munca , trebuie sa stati in preaviz de 15 zile)prin urmare trebuie sa stati oricum pana in 5.10.;daca e solicitare prin acord si nu vi l-au dat decat din 5.10 , tot trebuie sa stati.prin urmare, sunt de parerea d-lui Tudorvaleriu
Noul angajator trebuie sa inteleaga , mai ales ca e vorba de o saptamana.

Doar daca nu se poate si nu se poate faceti cum v-a indicat colega mai sus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme demisie ruxandram ruxandram Buna ziua, Ma confrunt cu o problema cu actualul angajator deoarece eu mi-am dat demisia saptamana trecuta, actualul angajator a spus ca imi va da drumul mai ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Constantin Popovici Constantin Popovici Am nevoie de sfaturi avizate in ce priveste situatia unei cunostine care lucreaza ca sofer pe comunitate si care si-a gasit un loc de munca mai bun la alta ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca cu litera i mihaelanagy mihaelanagy In anul 2002 mi s-a desfacut contractul de munca cu litera \"i\",pentru ca nu am stat in preavizul de 15 zile si m-am mutat la alta firma.De atunci am mai fost ... (vezi toată discuția)