ynocentta a scris:
Plata cheltuielilor de judecată intră în obligația părții pentru care instanța a dispus hotărâre defavorabilă, respectiv restanțierul trebuie să o achite.
Rog pe ynocentta, dar și pe alții, să răspundă la întrebarea:
Cum procedăm în cazul în care noi, proprietarii, am câștigat mai multe procese cu șefii Asociației, CINE PLĂTEȘTE CHELTUIELILE DE JUDECATĂ, dar și eventualele despăgubiri materiale ? Tot din Fondul de Penalizări vom plăti tot noi, proprietarii care am dovedit abuzul acelor incompetenți care ne conduc destinele Asociației în mod ilegal ? Aproape sigur cei care au funcții de conducere într-o Asociație vor răspunde că plata acelor Cheltuieli de Judecată se va face tot din banii proprietarilor, cu toate că vina de a comite abuzuri e a șefilor Asociației respective.
Dacă este o regulă pentru a plăti cheltuielile de judecată cel care pierde procesul, de ce n-ar fi valabilă și pentru șefii Asociațiilor persoane fizice (conform Legii 230/2007, art.56, alin.3), pentru că au implicat Asociația în procese fără a cunoaște legile !
Eu zic că ar trebui invocat acel art.56, alin.3, care arată clar că inclusiv amenzile se vor plăti de către persoanele fizice vinovate, din conducerea Asociației:
(3) Sancțiunile pentru contravențiile prevăzute la alin. (1) lit. a)-e) se aplică persoanelor fizice constatate vinovate, iar cea prevăzută la alin. (1) lit. f) funcţionarilor publici sau personalului angajat al autorităţilor publice, inclusiv personalului regiilor ori societăţilor furnizoare de servicii de utilităţi publice.