avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

acum13 ani tata a murit,in urma lui a ramas un apartament cu 2camere la parterul unui bloc din mioveni jud.arges,care ulterior a suferit imbunatatiri pe care le-a facut sora mea.Parintii mei au primit apartamentul cu chirie de la firma la care lucrau ambii.Ei au stat despartiti13-14 ani dar nu divortati,dupa aceasta perioada mama a ramas vaduva....intre timp mama a achitat integral apartamentul si ei (mama+tata) au devenit proprietari cu drepturi depline.Dupa moartea tatalui meu nu s-a facut succesiunea.....acum apartamentul valoreaza in jur de 38000 de euro...suntem trei mostenitori..eu,sora mea si mama.Deoarece eu stau la sot,mama sta la bunica la tara si sora mea in apartament(de aceea a facut si imbunatatirile),m-ar interesa sa stiu cam cat mi s-ar cuveni mie din valoarea apartamentului daca eu as deschide taxa de succesiune....bunurile din apartament ii apartin surorii mele,sunt cumparate in totalitate de ea...
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:34, 30 Iunie 2017
Buna seara
Succdesiunea se imparte LEGAL astfel:
mama 5/8 din tot apartamentul adica aproximativ 23750 euro
fiecare dintre dumneavoastra veti primi 3/16 din intreaga valoare adica cate aproximativ 7250 euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea după 7 ani (3 moștenitori minim) andr87 andr87 Bună ziua! Vrem să facem succesiunea după tata (decedat în 2010). Scopul e ca mama (adică soția / co-proprietar) să devină moștenitoare. Eu ... (vezi toată discuția)
Sunt mostenitoare?? gabytza26 gabytza26 Buna ziua.Sant un copil dintr.o relatie nelegala,dar care printr.un proces s.a dovedit a fi al lui si astfel i.am purtat numele tatalui.tata s.a casatorit apoi ... (vezi toată discuția)
Succesiune Anca Ionescu Anca Ionescu AM VRUT SA FACEM SUCCESIUNEA , EU SI SORA MEA SI AM DESCOPERIT CA MAMA MEA INAINTE DE A DECEDA SI-A VANDUT PARTEA EI SURORII MELE. CUM SE REZOLVA ASTA ? (vezi toată discuția)