avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incheierea CIM in cazul pensiei la limita de varsta cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incheierea CIM in cazul pensiei la limita de varsta cu reducerea varstei

Daca am dus decizia de pensie la limita de varsta cu reducerea varstei standard de pens. pe 30/06/2017 la scoala dar nu mi-au dat decizia de incheiere a CIM mai trebuie sa merg la scoala?(Mentionez ca inca mai am ore?)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 2 Iulie 2017
Contractul de munca va inceta la comunicarea deciziei de pensionare.
Deci, luni 03/01/2017, nu mai trebuie sa merg la scoala desi am ore?
Intr-adeavr, in data de 03.07.2017 nu ar mai trebui sa mergeti la munca, intrucat raportul de munca a incetat de drept la data de 30.06.2017, conform art.56 alin.1 lit.c C.mun.
Asa este dar, la art.56 pct 2 spune ca pentru situatiile prevazute la alin.1 lit c-j, constatarea cazului de incetare de drept a CIM se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris,prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.
Data incetarii c.i.m. este aceeasi , chiar daca constatarea cazului de incetare de drept a CIM se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia.

Ultima modificare: Duminică, 2 Iulie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionat limita varsta in timpul co medical AndreeaStefan AndreeaStefan Buna ziua, Am o salariat care si-a depus dosarul pentru limita de varsta in septembrie 2015. Decizia a iesit pe 09.12.2015 .Problema mea este ca salariatul ... (vezi toată discuția)
Codul muncii eu_fac_viitorul eu_fac_viitorul Art. 56 (1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept: c) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a ... (vezi toată discuția)
Despre incetarea de drept a cim-ului laritzu laritzu Daca un angajat imi aduce decizia de pensionare astazi, ii incetez contractul cu data de azi sau de maine ,avand in vedere ca azi a venit la munca . Se mai ... (vezi toată discuția)