avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire bunuri imobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire bunuri imobile

Cumnatul meu a decedat acum 4 ani, neavand copii si nefiind casatorit. Decedatul avea in proprietate doar un teren intravilan cumparat de la Primare, dar neintabulat. (doar contract de vanzare cumparare cu Primaria ). . Parintii traiesc inca si mai are doi frati. Am dou intrebari: 1. Cine sunt ,ostenitorii legali conform codului civil si a legislatiei?
2. Care sunt concret pasii de urmat pentru ca acest teren sa poata fi intabulat de mostenitorii legali ?
Art. 964

Principiile generale ale devoluţiunii legale a moştenirii

(1) Rudele defunctului vin la moştenire în următoarea ordine:
b) clasa a doua: ascendenţii privilegiaţi şi colateralii privilegiaţi;
(4) Între rudele din aceeaşi clasă şi de acelaşi grad, moştenirea se împarte în mod egal, dacă legea nu prevede altfel.

Asadar, mostenirea se va imparti egal in 2 parti o parte parintii, o parte fratii, iar pt ca sunt doi parinti si doi frati, se va imparti egal la 4 practic, in acest caz.
Se duc la notar, dezbat succesiunea si intabuleaza apoi.

Art. 887
Dobândirea unor drepturi reale fără înscriere
(1) Drepturile reale se dobândesc fără înscriere în cartea funciară când provin din moştenire, accesiune naturală, vânzare silită, expropriere pentru cauză de utilitate publică, precum şi în alte cazuri expres prevăzute de lege.
(3) În cazurile prevăzute la alin. (1), titularul drepturilor astfel dobândite nu va putea însă dispune de ele prin cartea funciară decât după ce s-a făcut înscrierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune tcaciuc48 tcaciuc48 fratele a decedat in luna decembrie 2015,cine participa la succesiune,fiica fratelui sotia fratelui sau cei doi frati,cat primesc fiecare? Cu stima (vezi toată discuția)
Succesiune Mircea1962 Mircea1962 Cum se determină moștenitorii dacă decedatul nu are rude de gradul I în viață? (vezi toată discuția)
Deces sot raducer raducer As dori sa stiu in cazul in care moare sotul ,supravietuitoare sotie ,detin in comun un apartament in cota fiecare de 1/2, sotul un teren si niste actiuni; ... (vezi toată discuția)