avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am vândut apartamentul prin Prima casa dar inca nu am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am vândut apartamentul prin Prima casa dar inca nu am primit banii. Termenul de 3 luni de zile din contract a trecut, ce se poate face

Am vândut apartamentul prin prima casa dar inca nu am primit bani ,termenul de 3 luni de zile trecut în precontract a trecut ,înainte cu câteva zile sa expire termenul am fost la notar sa semnam contractul pt că ia fost aprobat creditul la bancă,dar de 3 săptămâni nu mi-au fost livrați bani.....se mai poate anula vânzarea apartamentului dacă încă nu mi-au ajuns bani deși semnarea contractului să făcut în perioada în termenul specificat in contract,pe cf apare noul cumpărator
Cel mai recent răspuns: florindolcianu , utilizator 22:01, 4 Iulie 2017
Banii trebuia sa fue virati in aceeasi zi in care a fost semnat contractul de v/c.

In 3 saptamani ati contactat banca sa intrebati de ce nu v-au fost virati banii?

Ati pus clauze asiguratorii in cazul in care nu se achita intr-un termen determinat?
De exemplu, se considera contractul nul daca nu se plateste in 3 zile sau se platesc penalitati?
Daca nu ati pus atunci contractul se anuleaza numai prin instanta.
In calitate de promitent vanzator aveati dreptul sa prevedeti clauze asiguratorii in cazul in care promitentul cumparator nu se achita in termenul stabilit de obligatiile si termenii contractual asumati
Analizati responsabil contractul si eventual contactati notarul
Aveti certitudinea ca promitentul vanzator a virat c/v bun imobil ?
Mulțumesc pentru răspuns,in contractul de la notar sant specificate clauze dacă renunță pierde avansul,dacă renunț eu la vânzare pierd dublu avans iar daca de depășește termenul specificat in contract de poate renunța ,
buna....clauzele cand sa facut precontractul au fost urmatoarele:s-a specificat ca in termen de 3 luni de zile daca eu ma razgandesc si nu mai doresc vanzarea trebuie sa achit cumparatorului dublu avans,la fel si el daca se razgandeste pierde avansul.

Inainte cu cateva zile sa expire termenul de 3 luni de zile sa incheiat contractul de vanzare cumparare ,cumparatorul a mers la banca in acea zi dar mie nu mi s-au livrat bani.

In contract specifica ca bani vor fi livrati azi dar nu s-a pus nici un termen.

A trecut 16 zile de la semnarea contractului de vanzare cumparare si 3 zile de la finalizarea termenului de la notar.La baca zice ca trebuie sa ajunga dar nu a ajuns.Ce ma sfatuiti?Multumesc!
Nu ati precizat concret modalitatea prin care ati negociat/convenit sa intrati in posesia c/v apartamentului

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare Alin1978 Alin1978 Am facut un antecontract de vanzare pt o casa pt care am luat o suma de bani avans, la data la care trebuia sa semnam contractul final cumparatorul s a ... (vezi toată discuția)
Risc semnare avans fictiv credit imobiliar. buna ziua. ma confrunt ... EuuGen EuuGen Risc semnare avans \'fictiv\' credit imobiliar. Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema, la care as dori un sfat/indrumare! Vand un apartament, ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare-cumparare incheiat la agentie imobiliara defav defav Buna ziua , Cazul meu este urmatorul : am incheiat un precontract de vanzare-cumparare in iunie 2014 la o agentie imobiliara din Craiova pt. casa la cheie(cu ... (vezi toată discuția)