buna seara.
va rog sa ma ajutati daca se poate in privinta situatiei care urmeaza sa vi-o prezint.
Am infiintat de curand o societate comerciala impreuna cu alte doua persoane, toti trei fiind asociati cu cate 33.3%, domeniul principal de activitate fiind 6831- Agentii imobiliare. Toti trei ne desfasuram individual activitatea in cadrul firmei, cheltuielile individuale suportandu-le fiecare iar cele comune impartindu-se la trei. Problema mea e referitoare la contractele de exclusivitate si fara exclusivitate care trebuiesc incheiate cu proprietarii imobilelor care le propunem spre vanzare, mai exact vreau sa stiu daca trebuie sa avem cate un singur tip contract pe care sa-l folosim toti trei sau putem avea contracte personalizate si diferite, dupa cum considera fiecare ca trebuie intocmit.
Daca e posibil sa functionam cu contracte diferite, redactate individual, in cazul in care unul dinre noi ajunge in instanta intr-un litigiu cu un client, instanta se indreapta catre agetul care a intocmit-semnat si redactat contractul sau impotriva societatii si indirect catre toti cei trei asociati?
Sper ca am reusit sa ma fac inteles, astept raspuns daca se poate.
in relatii contractuale cu clienti intra EXCLUSIV societatea.
Recomand utilizarea unui singur tip de contract (oricum diferentiere se poate face dupa semnaturi).
In caz de litigii/pagube exista parghii juridice prin care cel care a pricinuit o paguba societatii sa fie tras la raspundere si obligat la repararea/restituirea daunelor.
Addendum: daca societatea are 200 lei capital social si 3 asociati cu cate 33,33 %, partile sociale cum le-ati distribuit (acestea avand o valoarea nominala fixa, in general 10 lei/parte sociala) ?
Multumesc pentru raspuns.
Aveti dreptate, cred ca 33-33-34...ceva de genu daca bine-mi aminesc sau am depus mai mult capital social, nu vreau sa vorbesc prostii. Maine dimineata ajung la birou, verific in actele de la registru comertului sau la banca si pot spune cu exactitate.