avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Amanta ii face copil soțului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Amanta ii face copil soțului

Buna. Am o întrebare, dacă soțul face copil cu amanta in timpul căsătoriei si pe copil il recunoaște concubinul ei( amantei) soția poate sa o dea in judecată pentru ca in timpul căsătoriei amanta a rămas insarcinata cu soțul ei?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Din cate inteleg o sotie vrea sa o cheme in instanta pe concubina sotului pentru ca aceasta a nascut un copil recunoscut de concubilul (altul decat sotul) concubinei!
care sa fie temeiul legal?
NU! Nu exista niciun temei legal nici daca sotul care isi insala sotia ar recunoaste copilul.
Sotia inselata poate, cel mult. sa divorteze solicitand divortul din vina exclusiva a sotului.
Da, poate sa o dea. Oricine poate sa dea pe oricine ptr orice. Cred ca si concubinul amantei il poate da in judecata pe sotul amant ptr ca i-a lasat concubina...usor gravida.#-o
Daca iubitul iubitei recunoaste copilul, nu aveti obiect, iar titlul e prost ales.. amanta nu face copil sotului dvs.
Iar din formularea dvs
soția poate sa o dea in judecată pentru ca in timpul căsătoriei amanta a rămas insarcinata cu soțul ei?

Nu imi dau seama care e problema exact- faptul ca au avut o relatie, sau ca a ramas insarcinata... din formulare pare ca va deranjeaza ca a ramas insarcinata cu sotul, nu ca sotul.. a avut o relatie cu o alta femeie..
Oricum, de ce ati actiona-o in judecata pe ea si nu pe el ? Adica nu inteleg de ce o considerati vinovata pe ea si nu pe el. Daca ati da-o in judecata pe ea.. ce ati cere, adica de ce o dati in judecata ?

Dati divort si cereti despagubiri sau nu divortati si uitati de asta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar de unde stiti ca este copilul sotului si nu este copilul celui care l-a si recunoscut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare nou-nascut mikaelamika mikaelamika Buna ziua, vreau si eu sa stiu daca tatal, care este casatorit si nu este divortat, poate recunoaste copilul pe care l-a facut cu alta femeie, aceasta nefiind ... (vezi toată discuția)
Concubinaj andr88a andr88a el avnd sotie printre care o amnta timp de 8 ani in ultimi ani nu a mai cumparat bunuri materiale pe numel lui in tot acest timp ... (vezi toată discuția)
Divort ina-ina-ina ina-ina-ina buna seara!Problema mea este urmatoarea....sunt casatorita de 10 ani am un copil de 6ani jumate....anul trecut am aflat ca sotul meu are o alta relatie....el ... (vezi toată discuția)