avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ...ca martor?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

...ca martor?!

Buna ziua! Am si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra! Acum 2 luni stateam impreuna cu prietena si mama ei pe o banca in fata blocului . am vazut doi tipi sub influenta alcoolului ...si ne uitam atenti la acestia ...au inceput sa ne injure insistent si foarte grav . m-am dus spre ei si am inceput sa ne certam .trebuie sa subliniez faptul ca nu a avut loc decat un conflict verbal! Culmea sub influenta alcoolului tot ei au sunat la politie vorba romanului "hotu striga hotii".Organele de politie au sosit la fata locului au observat ca nu pot lua o declaratii...au refuzat sa se urce in masina de politie au dat pe moment alte date personale dupa .intr-un final i-a dus la sectie ,pe mine ma rugat sa astept. S-au intors (organele de politie)si mi s-a spus ca au fost sanctionati cu suma de 500 lei fiecaresi m-au rugat sa semnez,cea ce am si facut. Din cate am inteles sau opus si in sectia de politie . cea ce ma framata este faptul ca mi-a sosit acasa prin posta o citatie in care imi cere sa ma prezint in instanta ca MARTOR, in proces cu Inspecoratul de Politie in calitate de intimat pentru Fond-plangere contraventionala.Iar in caz de neprezentare a partilor,se va trimite un inscris,judecata urmand a se face in lipsa. Cea ce ma framanta pe mine este ca nu ma pot duce ,am un servici care depinde foarte mult de prezenta ,astfel pierd niste bonusuri salariale si chiar nu pot fi prezent la judecata ! as dori sa stiu daca mi se poate intampla ceva daca nu ma prezint nu am avut niciodata probleme cu politia sau legate de aceasta pana acum :( ?! Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:24, 27 Septembrie 2009
Daca judecatorul va considera ca este necesara audierea dvs va va cita de cateva ori si , in caz de neprezentare veti fi sanctionat contraventional , urmand ca , daca nu va prezentati la instanta , sa fiti adus cu mandat de aducere!
Este bine ca sa va rupeti din timp si sa va prezentati la termenul cand veti fi citat fiindca nu veti mai fi audiat altadata!
B-)
Prezentati citatia la serviciu pentru ca in ziua in care va avea loc judecata sa fiti invoita. Sigur, se poate judeca in lipsa , insa, uneori, daca instanta considera prezenta martorului esentiala pentru solutionarea procesului, pe numele martorului ar putea fi emis si un mandat de aducere.
In situatia in care a-ti primit citatie,va revine obligatia sa dati curs la data si la ora mentionata.Altfel ,instanta de judecta poate aprecia lipsa de respect,eventual sfidare si poate dispune masuri succesive ,care in final va vor determina sa compareti in fata instantei.
Referitor la "serviciu care depinde foarte mult de prezenta" preznta dvs in instanta este o situatie in care va este implicata si angajata responsabilitatea .Dovada prezentei la instanta ,se rezolva simplu prin solicitarea catre grefa de sedinta de a va elibera dovada de prezenta la instanta,pe care o prezentati la locul de munca.Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor ...prezenta obligatorie sau nu sanzianaana sanzianaana la multi ani! va multumesc ca existati.Spuneti-mi va rog daca un martor nu se prezinta , procesul merge inainte se judeca in lipsa trece la probatoriisi daca ... (vezi toată discuția)
Martor in instanta loredana69 loredana69 am fost citat ca martor intrun proces civil in care nu m am prezentat trimitand un fax prin care afirm ca nu am nimic de declarat.cel care m a citat in ... (vezi toată discuția)
Sa ma prezint sau nu ?! Mogasanu Mogasanu Zilele trecute am primit o citatie in care se spun urmatoarele : XXXXXX este chemat in istanta , camera x m sala x , in ziua de 14 decembri 2010 ora ... (vezi toată discuția)