avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara.Socrul meu a decedat...Moștenitori sunt soacra,sotul meu și fratele lui.Un apartament in București și o casa in Bărbătești.Sotul si fratele lui vor să renunțe la partea lor din apartament in favoarea soacrei mele.Se poate?Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:40, 4 Iulie 2017
Buna seara,
In dreptul romanesc nu exista renuntare partiala si nici renuntare in favoarea cuiva.
Cei doi vor putea sa accepte mostenirea si sa solicite ca loturile sa fie formate astfel:
apartamentul in intregimea sa sa revina mamei lor si casa de la tara sa se imparta in parti egale celor doi.
Cu aceasta intelegere merg in fata notaruluyi si totul este perfect legal.
Va reamintesc ca daca cele doua bunuri imobile sunt achizitionate in timpulcasatoriei atunci mama lor are 5/8 din valoarea intreaga a lor si ei impart 3/8 adica fiecare are 3/16 din intreaga valoare.
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! socrul meu, detinator al unui certificat de mostenitor ... monica61 monica61 Buna ziua! Socrulmeu, detinator al unui certificat de mostenitor pentru casa si teren, a murit, lasand in urma o sotie si patru copii. Vor sa faca succesiunea ... (vezi toată discuția)
Mostenire LILI24 LILI24 Cat are dreptul la mostenire sotul meu daca tatal a decedat, daca o sa isi intretina mama supravietuitoare. Sotul meu mai are un frate. Doresc sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere olidan olidan Bună seara. As avea nevoie de câteva informații legat de următoarea situație:Părinții soțului meu au avut un contract de intretinere pentru casa cu ... (vezi toată discuția)