avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum pot sa nu platesc o amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum pot sa nu platesc o amenda

Introdu continut întrebareAm primit o amenda pentru un presupus scandal.Nu am fost de față la întocmirea procesului verbal și nu am semnat nimic.Martorul care a semnat nu are domiciliul la adresa unde a avut loc așa zisul scandal și nu a fost prezent la momentul presupusei infracțiuni a mea.Totul este bazat pe presupuneri.Cum pot să nu plătesc aceasta amendă? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 09:44, 7 Iulie 2017
Daca apreciati ca detineti probe concludente care sa va sustina punctul de vedere,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria teritoriala
Am înțeles că sunt cheltuieli destul de mari plus drumurile până la tribunalul teritorial.Eu am venituri foarte mici și timp foarte puțin.Considerand că polițistul care a întocmit PV a făcut un abuz în serviciu ce pot sa fac ?Sancțiunea s-a dat în lipsa mea, este posibil ?Daca refuz sa plătesc amenda ce mi de poate întâmpla ?
daca nu platesti, poti ajunge la executare silita.
Daca nu contestati procesul verbal nu aveti cum sa scapati de amenda.
Daca nu o platiti statul va executa silit.
Motivele invocate de dvs. : "Nu am fost de față la întocmirea procesului verbal și nu am semnat nimic.Martorul care a semnat nu are domiciliul la adresa unde a avut loc așa zisul scandal și nu a fost prezent la momentul presupusei infracțiuni a mea." nu prea va dau sanse de reusita in contestarea PV.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cai de atac am impotriva hotararii pronuntate de prima instanta? ContSters161789 ContSters161789 Buna ziua.In urma cu aproximativ 6 luni (iulie) am aflat de la primaria unde am domiciliul ca trebuie sa achit suma de 100 lei reprezentand o amenda data de ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala Alexandru.I Alexandru.I Contestarea unui proces verbal de contraventie intocmit necorespunzator de catre organul abilitat prin neprecizarea unui martor, neacordarea dreptului de a ... (vezi toată discuția)
Instiintarea de plata a unei amenzi de circulatie se face la domiciliul permanent sau la cel flotant (unde am viza de flotant)? constantin laurentiu constantin laurentiu Am aflat recent ca la adresa unde am domiciliul permanent a sosit un proces verbal si o amenda pentru ca am circulat fara rovigneta (presupusa contraventie a ... (vezi toată discuția)