avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stalpi inalta tensiune pe teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stalpi inalta tensiune pe teren

Buna ziua,

Locuiesc intr'un cartier de case, la casa, terneul in cauza este mostenire.
Pe o parte din acest teren se afla 2 stalpi de curent - unul langa altul / identici - care alimenteaza o serie de case. mentionez ca sunt stalpi de beton si se afla pe acest teren mai exact cam in mijlocul terenului de pe timpul lui Ceausescu.

concluzie - nu se pot construi case pe suprafata respectiva deoarece liniile de inalta tensiune tranziteaza zona, si din cunostintele mele sub liniile de curent nu se pot autoriza constructii.

Intrebare: Se poate actiona in instanta Electrica sau firma respectiva pt a cere chirie? sau pt a cere mutarea acestora in afara terenului?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: M9M , utilizator 11:26, 6 Iulie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti solicita obligarea Enel la incheierea unui contract pe viitor, iar pentru ultimii 3 ani puteti cere obligarea la plata contravalorii dreptului de uz si servitute
Multumesc frumos pt raspuns si informatiile ulterioare!

Va doresc sanatate si numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua Îmi puteți spune va rog ,dacă pe proprietatea mea ... Lara m lara Lara m lara Bună ziua Îmi puteți spune va rog ,dacă pe proprietatea mea sunt situați 2 stâlpi de curent electric ,de pe vremea lui Ceaușescu, a și putea sa ... (vezi toată discuția)
Stalpi de inalta tensiune pe proprietate privata dobreamarius dobreamarius dispun de un teren intravilan in localitatea Vatra Dornei si pe care este amplasat un stalp de inalta tensiune, am vrut sa il vand dar din cauza acestui stalp ... (vezi toată discuția)
Stalp de inalta tensiune pe proprietatea mea alexandraz alexandraz Buna ziua! Va rog sa ma ajutati! Pe proprietatea mea de la tara exista un stalp de inalta tensiune(ma refer la un stalp care transporta sute de mii de ... (vezi toată discuția)