avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Desfiintare firma creditoare a unei alte firme aflata ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Desfiintare firma creditoare a unei alte firme aflata in insolventa

Am o firma care este inscrisa la masa credala intr-o procedura de insolventa fata de alta firma. Firma mea nu mai are activitate de mai mult timp, singurul motiv pentru care o mai mentin este in speranta ca va mai recupera contravaloarea facturilor de la firma insolventa. Chiar si neavand activitate, firma are cheltuieli, in principal cu contabilitatea.
Din acest motiv as vrea sa o desfiintez, dar as vrea sa stiu ce consecinte ar avea acest lucru asupra procedurii de insolventa. Mai pot recupera sumele datorate de la firma insolventa daca nu mai am firma?
Cel mai recent răspuns: Lacramioara Constantin , Practician in insolventa 00:43, 17 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca nu. Datoria este catre firma dv persoana juridica iar nu catre dv. persoana fizica. Daca firma este dizolvata/radiata nu mai aveti posibilitatea de a recupera creanta. Trebuie facuta distinctia intre patrimoniul firmei si cl al administratorului/asociatului.
Bineinteles ca nu. Datoria este catre firma dv persoana juridica iar nu catre dv. persoana fizica. Daca firma este dizolvata/radiata nu mai aveti posibilitatea de a recupera creanta. Trebuie facuta distinctia intre patrimoniul firmei si cl al administratorului/asociatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere intreprindere individuala alex_g alex_g Buna ziua Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un sfat. Am o Intreprindere Individuala care de-a lungul timpului, din cauza nerentabilitatii, a general ... (vezi toată discuția)
Radiere georgelgica georgelgica Care este differenta intre radierea ca urmare a dizolvarii si radierea ca urmare a incetarii activitatii? (vezi toată discuția)
Recuperare restante de la un membru al asociatiei, persoana juridica aflata in insolventa alinbara alinbara Buna seara! Un membru al asociatiei de propietari as fost dat in judecata pentru recuperarea restantelor la intretinere. Membrul este persoana juridica, ... (vezi toată discuția)