avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... prelungirea dreptului de sedere in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

prelungirea dreptului de sedere in Romania

Prietenul meu este cetatean american si va veni in Romania pentru a locui impreuna, iar in scurt timp o sa ne casatorim. Va rog sa imi spuneti :
- de ce acte are el nevoie ca sa se casatoreasca cu mine (eu sunt cetatean roman)
- de ce acte are nevoie ca sa isi poata prelungi dreptul de sedere in Romania dupa casatorie ( unde trebuie solicitate si depuse)
- in cat timp de la casatorie poate dobandi cetatenia romana, fara a fi nevoit sa renunte la cea americana, ce acte ii trebuie pentru asta si unde trebuie depuse
Mentionez ca el vine definitiv aici ( va avea un job aici )

Astept raspunsul dumneavoastra cat mai repede.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
angajat, utilizator
Cel mai recent răspuns: angajat , utilizator 10:01, 27 Septembrie 2009
Divortul este cu acordul ambelor parti si este o situatie simpla.
Deci, va trebui sa imi fac carte de identitate apoi ma pot casatori si apoi o alta noua carte de identitate.
Cam cat ar trebui sa dureze emiterea unei carti de identitate in regim de urgenta ( este acest serviciu valabil si in centrele de politie din provincie)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu un cetatean strain, drepturi obtinute de sot ContSters133693 ContSters133693 Daca ma casatoresc in Romania cu un cetatean nigerian, el va primi o carte de identitate romaneasca/Pasaport cu care sa poata calatori cu mine in Anglia? (vezi toată discuția)
Cetatean american in romania angajat angajat Buna ziua, Prietenul meu este cetatean american si intentioneaza sa se mute definitiv in Romania, in Bucuresti, si sa caute un job aici si sa locuim ... (vezi toată discuția)
Ajutor! - carte de identitate pentru cetățean pakistanez Cristinel2410 Cristinel2410 Buna am și eu o întrebare : eu sunt de origine romana iar soția mea de origine pakistaneza , traim in uk iar ea are visa și drept de ședere aici , ... (vezi toată discuția)