avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Protectia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Protectia copilului

Buna seara ! Problema mea este urmatoarea ! Am un copil pe numele meu .care de fapt nu stiu daca este al meu ..acum are 10 ani si in accest timp nu l am vazut decat de 2 ori..a fost batut de bunicul sau si am inteles ca a fost luat de protectiia copilui ..pe mama nu il intereseaza de el ..am inteles ca acum o sa primesc eu o citatie acasa cum ca daca vreau sa il iau eu la mine daca nu ajunge la orfelinat ..intrebarea mea este : daca eu nu vreau il poate lua o ruda de a mamei sora unchii matusa in grija sau este obligatoriu sa vina la mine ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:14, 7 Iulie 2017
Buna seara,
Va sfatuiesc ca doamna respectiva sa formuleze o cerere de interventie in dosarul respectiv si sa arate dorinta ei.
Se va prezenta la instanta si va explica ea ca doreste acel copil.
Va sfatuiesc sa se intereseze ce acte se impun a fi depuse pentru a primi acel minor in plasament si, ulterior, sa-l adopte.
Daca dvs ca tata nu il vreti, de ce l-ar vrea matusa, unchii, matusa mamei ?! :thumbdown:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere minor in grija bunicului vio99 vio99 Buna seara,am o problema mai deosebita Am o fetita de 8 ani, dintr-o relatie anterioara (concubinaj) si este trecuta pe numele ... (vezi toată discuția)
Mostenire thegame1983 thegame1983 Buna ziua! As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online..... Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)
Adoptia copilului de catre bunicii materni Mikst Mikst Buna ziua! Scriu aici in calitate de mama singura care ingrijeste de un baietel de 5 ani jumatate. Am 22 de ani si am fost ajutata de parinti in limita ... (vezi toată discuția)