avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire apartament nepoata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire apartament nepoata

Am o nepoata de 2 ani ,noi bunici vream sa-i lasam apartamentul pe numele ei dar ea sa intre in posesie dupa moartea noastra.Cum trebuie sa facem ?Pot sa fac actul de vanzare chiar daca nepoata este minora?
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2017
BarbuViorica, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:20, 7 Iulie 2017
Buna seara,
Incheiati un contract de vanzare cumparare cu clauza de transmiterea dreptului de mostenire si, eventual, de instrainare.
Solicitati ca transmiterea dreptului de proprietate sa se produca dupa decesul dumneavoastra si sa nu aiba drept sa instraineze bunul pana la varsta de 18 ani!
Nu puteti incheia vanzare cumparare. Minorii (mai ales cei de 2 ani) nu au bani sa cumpere. Plus ca nu-mi imaginez ca doriti sa vi se achite un pret.
Solutia ar fi un contract de donatie cu uzufruct viager (sa locuiti in imobil pana la deces, moment in care nepoata va deveni proprietar deplin)
Insa ar trebui sa va adresati instantei pentru o curatela- o hotarare prin care este desemnata o persoana majora care sa reprezinte in mod expres minora la incheierea contractului de donatie.
Oricum pana la varsta de 18 ani nu poate exercita nici un drept de dispozitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau vanzare-cumparare? mraicu2004 mraicu2004 Va supun atentiei urmatoarea problema a unei rude apropiate: In urma decesului sotului, a ramas un apartament(dobandit de ambii soti in timpul casatoriei). ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare denisa25 denisa25 exista vreo lege prin care sa poti face un act (de vanzare cumparare , ori cu clauza viagera sau ceva de genul ) sa intri in dreptul de proprietar doar ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, bunica dorește să facă un act de vânzare-cumpărare ... Ioana_ds Ioana_ds Bună ziua, Bunica dorește să facă un act de vânzare-cumpărare cu drept de uzufruct pe numele nepotului minor. Întrebarea este: se poate vinde acel ... (vezi toată discuția)