avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune

Buna ziua!
Am dezbatut mostenirea dupa decesul tatalui nostru
in total suntem 5 mostenitori (mama noastra si noi cei 4 copii)
Doresc iesirea din indiviziune, atat mama cat si fratii mei sunt de acord
numai ca la notar mi s-a spus ca nu pot iesi singur din indiviziune
nu se poate face doar pentru o singura persoana, acest lucru
se face pentru toti mostenitorii in acelas timp (toti odata si nu pe rand)
Este corect ce mi-a spus notarul?
Ce pasi trebuie sa urmez pentru iesirea din indiviziune?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:15, 10 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Da, este corect ce v-a spus notarul.
Iesirea din indiviziune trebuie facuta de toti co-proprietarii indivizionari in acelasi timp.
Mergeti la notar cu totii, daca va intelegeti.
Daca nu va intelegeti cu privire la acest aspect, trebuie sa faceti iesirea din indiviziune pe calea unei actiuni in instanta. In acest caz va trebui sa mergeti la avocat.
Da, evident ca notarul știe f bine ce pp ieșirea din indiviziune. Aceasta se poate realiza la notar sau în instanta.
Daca aveti dubii daca e corect sau nu, de ce va mai prezentati la notar?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca dvs aveti o cota parte dintr-un imobil de ex, puteti face partaj cu oricare din coproprietari, ce vreti sa faceti mai exact ? Poate e o neintelegere pe undeva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ieșire din indiviziune noid200x noid200x Buna ziua ! Am cumpărat o casă în 1990 . Acceasi proprietară care ne-a vândut noua , ia lăsat moștenire casa alăturată fiului ei. Între timp ne-a ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune cristinah cristinah Am mostenit 1/2 dintr-un teren agricol aflat in Jud. Vaslui aflat in indiviziune. Coproprietarul este decedat, are 2 copii care se afla in in strainatate de ... (vezi toată discuția)
Formalitati legale pentru vanzare teren lonita lonita Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti care sunt formalitatile legale care trebuie sa le intreprind in vederea vanzarii unui teren intravilan pe care sunt ... (vezi toată discuția)