avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita fara partaj
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita fara partaj

Buna ziua,

O cunostinta se confrunta cu o problema legata de executarea silita. Pe scurt, ea a pierdut un proces iar acum a primit o scrisoare precum ca va fi executata silit daca nu plateste cheltuielile de judecata in termen de 2 luni. Singurul bun asupra caruia este co-proprietara, este un apartament detinut impreuna cu fostul ei sot dar pentru care partajul nu a fost inca efectuat. Intrebarea mea este daca persoana care a castigat procesul ar putea-o executa silit folosindu-se de acest apartament desi partajul nu este facut.

Va multumesc anticipat,

Oana Craciun
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:06, 26 Septembrie 2009
Acel apartament nu poate fi executat silit deoarece fostul sot , fiind coproprietar , va face contestatie la executare si 100% instanta ii va admite contestatia.
:D
executorul poate "sa se serveasca" din bunurile mobile ale persoanei, care desi sunt de mai mica valoare, in mod cert ar fi indestulatoare ca sa acopere niste cheltuieli de judecata.

av.m.vasilescu
executarea silita se poate face asupra cotei-parti detinuta in co-proprietate din imobilul dobindit in timpul casatoriei, chiar daca partajul nu este facut. totul depinde de executor si creditor.
Dle Catalin , e al doilea raspuns aiurea alaturi de cel cu sfatul pentru uzucapiunea pe 10 ani fara nici un fel de documente(just titlu)!
Nu depinde de nimeni si de nimic! E clar ca instanta de judecata nu poate sa aprobe executarea silita a unui bun imobil in care exista inca o parte care detine 50% si care nu are nimic de-a face cu problemele financiare ale doamnei! Mai ales ca doamna nu a instituit vreo ipoteca pe acel imobil , ipoteca care oricum nu s-ar fi putut nota in cartea funciara decat cu acordul celuilalt coproprietar!:hammer:
Nu vreau sa cad in latura extrema dar fostul sot nu va putea fi executat silit neavand nici o datorie si neavand un contract care sa il lege de creditorul fostei sale sotii!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut urgent avocat sammy44 sammy44 caut un avocat specializat in executari silite (vezi toată discuția)
Evitare partaj isabela67 isabela67 Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate evita un partaj dupa divort.Casa in care locuiesc in prezent si am locuit impreuna cu fostul sot a fost casa mea ... (vezi toată discuția)
Executare silita vas55 vas55 Doi soti divorteaza in 2006.In urma partajului apartamentul revine sotiei care plateste sulta si intabuleaza imobilul pe numele ei. In acelasi an creditori ai ... (vezi toată discuția)