avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer intern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer intern

Daca am semnat contractul de munca cu seful direct si hr-ul, poate alticineva sa imi dea acordul pentru transfer intern? Dar pentru incetare contract cu acordul partilor?
Pentru incetare contract cu acordul partilor, se poate agrea un astfel de document cu efect din timpul cocediului medical?
In conditiile in care am inteles ca salariul este un drept castigat, exista posibilitatea legala pentru un transfer intern pe salariu mai mic? Care ar fi impedimentele sau dezavantajele (inafara celor salariale)?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 20:49, 27 Septembrie 2009
1. Contractul individual de munca, actele aditionale si deciziile de incetare a contractului individual de munca pot fi semnate de conducatorul unitatii sau de un imputernicit al acestuia.
2. Exista aceasta posibilitate in cazul in care:
- dvs. sunteti de acord ;
- cand locul dvs. de munca a fost desfiintat si vi se acorda un alt loc de munca dar cu un salariu mai mic (daca nu sunteti de acord veti fi concediat si veti primi indemnizatie de somaj.
3. Salariul este un drept castigat atata timp cat ocupati aceeasi functie pentru care ati primit salariul respectiv.
4. Nu inteleg la ce impedimente sau dezavanataje va referiti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Ref la pct 4, mi s-a spus ca as putea sa ma transfer doar prin retrogradare, cu salariu mai mic. Nu stiu daca acest cuvant retrogradare inseamna mai mult decat ca accept un post mai prost platit si o functie mai jos. Inseamna ceva din punct de vedere legal?
In cazul unor reorganizari/restructurari de posturi, in vederea mentinerii personalului, unii angajatori procedeaza la schimbarea locului de munca si a functiei care de cele mai multe ori este "in jos". Asta nu inseamna retrogradare a carei notiune ar implica necorespundere profesionala. Aceste modificari (loc de munca si functie) se fac de comun acord salariat-angajator. Avantajul este de ambele parti: salariatul nu va fi concediat iar angajatorul il are la dispozitie pentru al trece pe vechiul loc de munca si functie odata cu intrarea in normalitate a activitatii firmei (de ex. cresterea portofoliului de comenzi).
STA a scris:

Daca am semnat contractul de munca cu seful direct si hr-ul, poate alticineva sa imi dea acordul pentru transfer intern? Dar pentru incetare contract cu acordul partilor?
Pentru incetare contract cu acordul partilor, se poate agrea un astfel de document cu efect din timpul cocediului medical?
In conditiile in care am inteles ca salariul este un drept castigat, exista posibilitatea legala pentru un transfer intern pe salariu mai mic? Care ar fi impedimentele sau dezavantajele (inafara celor salariale)?



Stimate domn,

1. aprobarea pentru transfer o primiti de la cel cu care ati semnat CIM. Cu mentiunea ca trebuie sa semnat si dvs ca sunteti de acord cu transferul la un alt loc de munca.
2. ptr realizarea tranferului este nevoie de incheierea unui act aditional in care sa se specifice noul loc de munca, noul salariu si, probabil, noua functie. In masura in care veti semna acest act aditional el inseamna ca este insusit de dvs, sunteti de acord cu prevederile lui, si pe pune in practica.
3. nu am inteles care este pproblema incetarii cu acordul partilor. Doriti sa plecati de acolo cu acordul partilor (adica cu art. 55 lit. b)? Va comunic ca incetarea raporturilor de munca cu acordul partilor sau prin demisie (art. 79) nu da dreptul la somaj. Deci, va propun sa va mai ganditi.
4. De obicei, cine semneaza actele de angajarare le va semna si pe cele de lichidare. Dar trebuie sa stiti ca nu puteti sa va aflati in concediu medical in perioada in care solicitati incetarea raporturilor de munca. Concediul medical este o suspendare de drept a contractuilui individual de munca (CIM). Trebuie sa fiti prezent la lucru ptr a demara procedura.
5. Asa cum am spus si mai sus, in masura in care semnati actul aditional insemana ca sunteti de acord cu el. Deci, impedimente sau dezavantaje nu sunt. Decat daca va ganditi ca ati mai pierdut niste bani, ca aveti alta functie, poate si alti colegi! :hm:
Dar nu-i asa ca parca tot mai bine este decat in somaj? :yes:
Iata cateva avantaje si dezavantaje.

Va doresc succes si.... va invit sa va aduceti aminte de vorbele lui Nichita Stanescu "Nu mor caii cand vor cainii"
Aleluia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare a contractului de munca, prin primirea a 3 salarii compensatorii si punere pe somaj alexandru17 alexandru17 Buna ziua, poate o societate sa ceara prin decizie incetarea contractului de munca al angajatului prin acordarea de 3 salarii compensatorii si punerea pe ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie melolontha melolontha in urma cu 7 zile am fost retrogradat din functie cu micsorare de salar pe motiv ca am plecat in concediu si nu mi-a pasat de problemele firmei .Carerea de ... (vezi toată discuția)
Fortat sa-mi dau demisia cu acordul partilor Stan Madalin Stan Madalin Buna ziua,lucrez intr-un call center,in vanzari,ieri din senin am fost anuntat ca,colaborarea mea cu firma respectiva mai dureaza fix pana pe 20.08.2010.Nu m-i ... (vezi toată discuția)