STA a scris:
Daca am semnat contractul de munca cu seful direct si hr-ul, poate alticineva sa imi dea acordul pentru transfer intern? Dar pentru incetare contract cu acordul partilor?
Pentru incetare contract cu acordul partilor, se poate agrea un astfel de document cu efect din timpul cocediului medical?
In conditiile in care am inteles ca salariul este un drept castigat, exista posibilitatea legala pentru un transfer intern pe salariu mai mic? Care ar fi impedimentele sau dezavantajele (inafara celor salariale)?
Stimate domn,
1. aprobarea pentru transfer o primiti de la cel cu care ati semnat CIM. Cu mentiunea ca trebuie sa semnat si dvs ca sunteti de acord cu transferul la un alt loc de munca.
2. ptr realizarea tranferului este nevoie de incheierea unui act aditional in care sa se specifice noul loc de munca, noul salariu si, probabil, noua functie. In masura in care veti semna acest act aditional el inseamna ca este insusit de dvs, sunteti de acord cu prevederile lui, si pe pune in practica.
3. nu am inteles care este pproblema incetarii cu acordul partilor. Doriti sa plecati de acolo cu acordul partilor (adica cu art. 55 lit. b)? Va comunic ca incetarea raporturilor de munca cu acordul partilor sau prin demisie (art. 79) nu da dreptul la somaj. Deci, va propun sa va mai ganditi.
4. De obicei, cine semneaza actele de angajarare le va semna si pe cele de lichidare. Dar trebuie sa stiti ca nu puteti sa va aflati in concediu medical in perioada in care solicitati incetarea raporturilor de munca. Concediul medical este o suspendare de drept a contractuilui individual de munca (CIM). Trebuie sa fiti prezent la lucru ptr a demara procedura.
5. Asa cum am spus si mai sus, in masura in care semnati actul aditional insemana ca sunteti de acord cu el. Deci, impedimente sau dezavantaje nu sunt. Decat daca va ganditi ca ati mai pierdut niste bani, ca aveti alta functie, poate si alti colegi! :hm:
Dar nu-i asa ca parca tot mai bine este decat in somaj? :yes:
Iata cateva avantaje si dezavantaje.
Va doresc succes si.... va invit sa va aduceti aminte de vorbele lui Nichita Stanescu "Nu mor caii cand vor cainii"
Aleluia