elga50 a scris:
Parerea mea, pentru ca in cazul dv. nu poate fi exprimata decat o parere fata de joaca de-a justitia, este ca trebuie respectata decizia judecatorului care a dispus suspendarea acelei conduceri.
In fapt se suspenda alegerea lui X si a lui Y, cu nume si prenume din conducerea asociatiei, asa ca nu vad de ce aceste persoane se tot desfiinteaza si infiinteaza.
Grupul contestatar ar putea deschide un nou proces in care sa arate ca hotararea din primul proces, de suspendare a conducerii, a fost ignorata in fapt prin aceasta realegere.
Absolut de acord cu dvs. Mai ales ca "noul" presedinte odata suspendat printr-o decizie a justitiei, nu avea nicio calitate sa convoace Adunarea Generala. (ca nu era nici macar proprietar la acea data, nici nu mai complic discutia) Pe de alta parte si noi consideram ca este o "joaca" si chiar mai mult de atat: dispret fata de lege si de justitie si nu in ultimul rand fata de proprietari, indiferent de optiunea lor. Dar nici nu putem sa le interzicem sa se intalneasca, ei fiind cumva...mai aroganti, ca sa nu zic cu tupeu, presupun ca stiti modelul.
Si aici sunt total de acord cu dvs., la precizarea ca Statutul nu trebuie sa contina nume de persoane. Statutul nostru nu contine nume, este vorba de "actul constitutiv", adica de prima conducere de la momentul infiintarii asociatiei, candva in 1999. Nicio conducere de atunci nu a avut aceasta idee de a modifica acel act constitutiv, in afara de aceasta de acum, care s-a folosit de aceasta procedura in mod special pentru a "contracara" suspendarea. Practic ei spun: avem si noi o hotarare judecatoreasca in care se spune ca noi suntem "sefii", chiar mai recenta decat cea de suspendare.
Intrebarea este cum poate instanta nesocoti conditia de 2/3 din membrii asociatiei, pentru ca daca s-a mers pe modificare de act constitutiv, legea obliga la acest minim. Or s-a depus un simplu proces verbal si un tabel in care se vede usor ca nu au fost nici macar prezenti acei 2/3, darmite sa mai si fie de acord cu modificarea respectiva. In plus, cererea a fost introdusa a doua zi dimineata de dupa adunarea din seara precedenta, asadar nici nu s-a afisat in bloc acel proces verbal, nici nu era cand. (nici pana azi nu s-a afisat) Astfel, orice proprietar a fost privat de dreptul de contestare a acelei hotarari. Nu in ultimul rand, ne surprinde usurinta cu care instanta ia act de revocarea precedentei hotarari (fara a intreba ce rost are acea revocare si in ce consta aceasta) in conditiile in care "petentii" ascund/omit sa mentioneze ceva despre litigiul in derulare si ca in cadrul acestuia s-a dispus suspendarea si ca astfel acestia nu aveau dreptul sau calitatea sa inainteze o astfel de actiune. Dar chiar si daca sa zicem ca judecatoarea respectiva nu avea de unde sa stie ca exista in cadrul aceleiasi judecatorii un litigiu in derulare, totusi, nu a vazut nimic suspect in aceasta "joaca" de-a modificatul act constitutiv/revocatul ? Aceste modificari/mentiuni se dau in camera de consiliu, fara citarea partilor, iar comunicarea s-a facut direct petentilor, practic nu exista nicio posibilitate ca cineva din partea grupului celuilalt, sa intervina.
Totusi, "cine e in drept sa reprezinte asociatia" ? Stiind modul in care suspendatii si-au fabricat practic acele acte de mentiune in Registrul de pe langa Judecatoria de sector, eu cred la fel ca dvs., ca de inregistrat in acest mod, daca s-au inregistrat de doua ori, se mai pot inregistra de 100 de ori, dar totusi nu vorbim decat de ceea ce scrie, ca "instanta ia act de modificarea solicitata" si de nimic altceva. Or suspendarea dispusa...e suspendare si este instituita de la data emiterii ordonantei (neatacata) si pana la sentinta definitiva in cadrul acelui proces,
Sa mai adaug ca imediat dupa ce au "oficializat" revocarea prin a doua modificare de act constitutiv, la doar 5 zile, tot ei si nimeni altcineva, au depus intampinare in cadrul procesului initial, in care solicita instantei sa respinga actiunea de anulare a hotararii lor, aceea pe care repet, si-au revocat-o ei singuri !!!! Altfel spus, au "omis" la aceasta instanta sa spuna ceva despre revocare, iar la cealalta au omis sa spuna despre suspendare....
(imi dau seama ca este poate greu sa se inteleaga toata istoria, dar am incercat sa scriu cat se poate de concis)