In pofida faptului ca era deja programata si afisata adunarea generala anuala ordinara, un grup de cca jumatate din numarul total al membrilor asociatiei a organizat o AG extraordinara pentru care s-a afisat o ordine de zi ce nu continea nicio urgenta. In debutul sedintei s-a votat modificarea ordinei de zi cu revocarea conducerii existente si alegerea alteia. Nu s-au mai abordat celelalte subiecte de pe ordinea de zi afisata initial. La cateva zile dupa sedinta, noua conducere a facut o cerere catre judecatorul delegat de pe langa DITL sector 2, de a fi inregistrata in registrul asociatiilor de proprietari de pe langa Jud. Sect. 2. urmandu-se procedura de modificare act constitutiv/statut. Cererea a si fost aprobata in Camera de Consiliu deci fara citarea partilor, cu drept de apel numai pentru petenta si Parchet, mentionandu-se explicit in hotarare ca s-ar fi indeplinit conditia prevazuta de art 8 din L230/2007 si anume ca "(1) Pentru modificarea sau completarea statutului ori a acordului de asociere este necesar acordul a cel putin 2/3 din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari."
Ca minimul de 2/3 din numarul proprietarilor membri ai asociatiei nu avea cum sa fie atins, nefiind prezenti decat cca jumatate, este o problema care nu stim cum se poate rezolva. DAR, intre timp celalalt grup contesta hotararile luate in cadrul acelei adunari si obtine in instanta suspendarea acestora prin ordonanta presedintiala. Vazand acest lucru, cu toate ca era suspendat, "noul" presedinte convoaca o alta adunare cu acelasi grup in care revoca (!) hotararea prin care s-au ales (hotarare suspendata oricum prin instanta=ordonanta presedintiala) si se mai aleg inca o data. Fara a mai afisa nimic, nicio hotarare sau macar vreun proces verbal, imediat a doua zi solicita din nou judecatorului de pe langa DITL Sector 2, sa ia act de revocarea vechii hotarari si luarea in evidenta, respectiv schimbarea conducerii si mentionarea acesteia in Registrul de pe langa Judecatoria sector 2, in baza acesteia a doua. Din nou aceeasi judecatoare "ia act si constata" ca s-ar fi indeplinit conditiile prevazute de art 8 din lege (desi nici de data asta nu avea cum sa se indeplineasca acel 2/3) si admite solicitarea "petentei" de a fi inscrisa noua conducere in acel registru.Intrebarea e: cine e in drept sa conduca asociatia in prezent, atat timp cat intre cele doua grupuri si conduceri exista un litigiu pe rolul Jud. Sect. 2, in care instanta a dispus suspendarea "noii conduceri" pana la finalizarea procesului.
Ba da. Cel putin eu am vazut -oarecum tardiv- solutia "pe scurt". Banuiesc ca vreti sa spuneti ca trebuia sa consultam portalul zilnic, sa vedem cine ce actiuni a mai promovat. Sau ?