Marcus2 a scris:
Da, s-a dat hotărârea, o am în copie în fata mea. Scrie asa: "Încheiere în camera de consiliu....fără citarea părților..... Instanta constata ca prin cererea înregistrată la aceasta instanta la 8.06.2017, petenta Asociația de Proprietari din București, str, nr......... a solicitat ca prin încheierea de ședință ce se va pronunța sa se dispună înscrierea în registrul Asociațiilor de proprietari de la grefa Jud. Sect. 2, a procesului verbal al AG din 07.06.2017. În susținerea cererii, reprezentantul legal al petentei a depus la dosarul cauzei cererea de modificare a actului constitutiv legal timbrata, împuternicirea avocațială, procesul verbal al AG din 07.06.2017, convocator, tabel de semnături, etc.
Analizând actele și lucrările dosarului, instanța constată ca sunt îndeplinite condițiile cererii de modificare, astfel:
Potrivit art.8 din Legea 230/2007, pentru modificarea sau completarea statutului ori a acordului de asociere este necesar acordul a cel putin 2/3 din numărul proprietarilor membri ai asociației de proprietari, iar orice modificare ori completare se înregistrează la judecătoria care a emis încheierea de înființare, fără alte formalități. Aplicând aceste dispoziții legale în speță instanta constata ca sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art 6 alin 2 si 3 si art 8 alin 1 si 2 din Legea 230/2007 etc etc etc Dispune: admite cererea."
Un prim lucru dubios: sedinta are loc conform procesului verbal seara la orele 19:30 in data de 7.06.2017, iar cererea respectiva este depusa la instanta a doua zi, pe 8.06 !!!! Când sa fi fost afisat procesul verbal sau cand sa fi fost comunicata hotărârea respectiva celor ce nu au fost prezenti ? In noaptea zilei de 7 spre 8 ? Ca poate, cine stie, ar fi fost contestata. Cum rămâne cu termenul de 45 de zile prevazut de lege, in interiorul căruia se poate contesta o hotarare AG ? Care nu a fost afisata nici pana in ziua de azi. Si nici comunicata vreunui proprietar. Daca mie mi-a sarit in ochi acest aspect, oare judecătoarei care e de meserie si se ocupa 8 ore/zi cu asa ceva, nu i-o fi ridicat niciun semn de întrebare ? Plus faptul ca nu mai departe acum doua luni, aceeasi asociatie a mai cerut o data si i s-a admis, in acelasi mod, iar acum...chipurile pe baza revocării acelei hotărâri... dar totusi aceeași conducere.... in fine, mie unul mi se pare cusut cu ata alba, desi nu cred in conspirații.
Îmi da cu virgula mai ales acel 2/3 din totalul membrilor asociatiei impus de lege, invocat de instanta, nu de altcineva, dar încălcat cu ochii larg închiși. Sa explic: e vorba de o asociație cu 42 de membri si 44 de apartamente, asa este și tabelul depus, cu 44 de căsuțe din care multe libere, iar la acea AG nu au fost decât 14 persoane efectiv prezente, plus 8 mandate de reprezentare, total 22 (cu indulgență, fiindcă se semnează și în dreptul unui decedat, apoi doi dintre "aleși" nici nu sunt proprietari). Doua treimi ar fi însemnat sa fie cel putin 28 de persoane de acord cu "modificările"...... or se observa cu ochiul liber ca nici măcar nu au fost atâția prezenți, cu mandate cu tot. Adaug că acel proces verbal nu conține absolut nimic semnificativ, nici vreo modificare de statut, nici de acord de asociere, ci doar noua componenta a conducerii, atât ! Ca este redactat pe calculator și nu e scris de mana și/sau din vreun caiet de procese verbale al asociației și nici semnat așa cum cere legea, de către toți "aleșii"...
E cumva o Instanță secretă, ilegală, aceea care scrie fără a vedea că s-a încălcat legea ?
CITEZ:
Analizând actele și lucrările dosarului, instanța constată ca sunt îndeplinite condițiile cererii de modificare, astfel:
Potrivit art.8 din Legea 230/2007, pentru modificarea sau completarea statutului ori a acordului de asociere este necesar acordul a cel putin 2/3 din numărul proprietarilor membri ai asociației de proprietari, iar orice modificare ori completare se înregistrează la judecătoria care a emis încheierea de înființare, fără alte formalități. Aplicând aceste dispoziții legale în speță instanta constata ca sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art 6 alin 2 si 3 si art 8 alin 1 și 2 din Legea 230/2007 etc etc etc Dispune: admite cererea."
Eu am zis că le-am văzut pe toate, că numai noi avem parte de procese dubioase (mă refer la cel cu sentința primită de noi și în Apel, de a plăti o restanță de ... 46 lei, dar și o dubioasă penalizare de ... 846 lei), dar ce văd în speța de pe acest Topic întrece orice limită a realității, a Justiției.
www.avocatnet.ro/content/for...
Dacă e așa cum postați dvs., e extrem de grav că o Instanță nesocotește aceste realități:
Îmi dă cu virgulă mai ales acel 2/3 din totalul membrilor asociației impus de lege, invocat de instanta, nu de altcineva, dar încălcat cu ochii larg închiși. Să explic: e vorba de o asociație cu 42 de membri și 44 de apartamente, așa este și tabelul depus, cu 44 de căsuțe din care multe libere, iar la acea AG nu au fost decât 14 persoane efectiv prezente, plus 8 mandate de reprezentare, total 22 (cu indulgență, fiindcă se semnează și în dreptul unui decedat, apoi doi dintre "aleși" nici nu sunt proprietari). Doua treimi ar fi însemnat sa fie cel putin 28 de persoane de acord cu "modificările"...... or se observa cu ochiul liber ca nici măcar nu au fost atâția prezenți, cu mandate cu tot. Adaug că acel proces verbal nu conține absolut nimic semnificativ, nici vreo modificare de statut, nici de acord de asociere, ci doar noua componenta a conducerii, atât ! Ca este redactat pe calculator și nu e scris de mana și/sau din vreun caiet de procese verbale al asociației și nici semnat așa cum cere legea, de către toți "aleșii"...
Deja s-a întrecut orice limită a Justiției - cum e posibil ca 22 să fie minim două treimi din 44 ? Nici măcar minim 1/2 + 1 nu poate fi, deoarece calculul logic spune că în cazul ăsta trebuiau să fie un număr de minim 23 proprietari care să fi votat. Probele din dosar sunt concludente.
Altă ciudățenie relatată de Marcus:
Un prim lucru dubios: ședința are loc conform procesului verbal de la orele 19:30, în data de 07.06.2017, iar cererea respectivă este depusă la instanță a doua zi, pe 08.06 !!!! Când să fi fost afișat procesul verbal sau când să fi fost comunicată hotărârea respectivă celor ce nu au fost prezenți ? În noaptea zilei de 7 spre 8 ? Că poate, cine știe, ar fi fost contestată. Cum rămâne cu termenul de 45 de zile prevăzut de lege, în interiorul căruia se poate contesta o hotărâre a A.G., care nu a fost afișată nici până în ziua de azi, și nici comunicată vreunui proprietar.
Este evident că după cele relatate de Marcus2, are toate șansele să întoarcă decizia primei instanțe, pentru ne-temeinicie și pentru ne-legalitate a sentinței, care a încălcat cele mai elementare norme juridice. Referitor la această speță, unde este adevărul pe care orice judecător trebuie să-l stabilească cu orice preț, pentru a nu da o sentință ilegală (eroare judiciară), aplicând Noul Cod de Procedură Civilă:
Art. 22. Rolul judecătorului în aflarea adevărului.
(1) Judecătorul soluționează litigiul conform regulilor de drept care îi sunt aplicabile.
(2) Judecătorul are îndatorirea să stăruie, prin toate mijloacele legale, pentru a preveni orice greșeală privind aflarea adevărului în cauză, pe baza stabilirii faptelor şi prin aplicarea corectă a legii, în scopul pronunțării unei hotărâri temeinice şi legale. În acest scop, cu privire la situația de fapt şi motivarea în drept pe care părțile le invocă, judecătorul este în drept să le ceară să prezinte explicaţii, oral sau în scris, să pună în dezbaterea acestora orice împrejurări de fapt sau de drept, chiar dacă nu sunt menţionate în cerere sau în întâmpinare, să dispună administrarea probelor pe care le consideră necesare, precum şi alte măsuri prevăzute de lege, chiar dacă părţile se împotrivesc.
(4) Judecătorul dă sau restabilește calificarea juridică a actelor și faptelor deduse judecății, chiar dacă părțile le-au dat o altă denumire. În acest caz judecătorul este obligat să pună în discuția părților calificarea juridică exactă.
(6) Judecătorul trebuie să se pronunțe asupra a tot ceea ce s-a cerut, fără însă a depăși limitele învestirii, în afară de cazurile în care legea ar dispune altfel.
(7) Ori de câte ori legea îi rezervă judecătorului puterea de apreciere sau îi cere să țină seama de toate circumstanțele cauzei, judecătorul va ține seama, între altele, de principiile generale ale dreptului, de cerințele echității și de buna-credință.
Invocați faptul că în speța dvs. „judecătorul n-a stăruit, prin toate mijloacele legale, pentru a preveni orice greșeală privind aflarea adevărului în cauză, pe baza stabilirii faptelor și prin aplicarea corectă a legii, în scopul pronunțării unei hotărâri temeinice și legale.”
Legile nu se aplică „după ureche”, fără a le respecta „în spiritul și textul” lor ! Judecătorii nu pot da sentințe subiective, cu toate că legile spun contrariul.