avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Bani pentru casatorie
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Bani pentru casatorie

Buna ziua, circula de cateva zile o informatie cum ca s-ar primi 15.000 lei pt tinerii care urmeaza sa se casatoreasca, urmeaza sa fac acest pas in viata mea si eram interesata daca statul sustine si incurajeaza casatoria. Am citit si despre conditiile impuse, ca unul dintre parteneri sa aibe intre 18-35 ani, macar unul sa fie la prima casatorie si macar unul sa aibe domiciliu haine pe raza Municipiului Bucuresti. Am mai citit ceva similar legat de conditii, insa ar fi o alta legea sau chiar aceasta, dar suma specificata ar fi de fapt de 1500 lei si se speculeaza din data de 18 mai 2017.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:41, 8 Iulie 2017
La nivel national nu exista un act normativ.

La nivel de Bucuresti exista o hotarare a C.G.M. care prevede acordarea unui stimulent financiar in valoare de 1.500 de lei pentru tinerii proaspat casatoriti.

Pentru a beneficia de acest stimulent financiar de 1.500 de lei, este nevoie sa fie indeplinite 3 conditii cumulative:
- cel putin unul dintre soti sa fie la prima casatorie
- cel putin unul dintre soti sa aiba domiciliul sau resedinta pe raza Municipiului Bucuresti
- cel putin unul dintre soti sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani casatorie 2017 Cosminitza Cosminitza Salut am si eu o intrebare .... S-a aprobat aceasta lege ? Bani pentru casatorie Cei 15.000 de lei oferiti tinerilor care se casatoresc reprezinta ... (vezi toată discuția)
15.000 lei pentru tinerii casatoriti Simona Georgiana Simona Georgiana buna ziua, pe la sfarsitul anuli trecut, am citit o stire in care se spunea ca tinerii de pana in 35 ani, vor primi o prima de la stat in cuantum de 15.000 li, ... (vezi toată discuția)
Ajutor casatorie CristianDumitru8585 CristianDumitru8585 Buna ziua...as vrea sa stiu daca s,a aprobat legea privind ajutorul pentru căsătorie in valoare de 15000 lei ,pana la urma...mulțumesc... (vezi toată discuția)