avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozitarea unui venit provenit din donatie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozitarea unui venit provenit din donatie

Dragi cititori,

Mama mea are o pensie foarte mica (aprox 500 lei) si as vrea sa-i donez lunar inca 500-700 de lei pentru a o ajuta cu chelutuielile lunare. As dori sa fac un transfer lunar automat din contul meu bancar in contul sau.

As vrea sa stiu daca in acest caza mama ar trebui sa plateasca taxa pe venit pentru aceasta suma pe care ar urma sa o primeasca de la mine in fiecare luna.
Cel mai recent răspuns: ancamuraru , utilizator 21:00, 8 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Nu, nu trebuie sa plateasca nici un impozit..
Trebuie facute demersuri speciale? Trebuie completate formulare speciale sau e suficient sa intutulez tranzactia ca "donatie".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe donatie borcuta borcuta Buna ziua, Baiatul meu doreste sa ne doneze prin transfer bancar o parte din suma rezultata din vazarea bunurilor mostenite de la bunici .Sumele incasate din ... (vezi toată discuția)
Contabilitate afacere pe internet cu venituri in cont bancar aawee aawee Buna ziua, Am intentia de a infiinta un PFA (contabilitate in regim real) ce-si va desfasura activitatea pe internet si ma blochez la partea de ... (vezi toată discuția)
Intrebari simple Mynameis Mynameis Buna seara, Am si eu niste intrebari la care as dori, daca se poate, sa primesc raspunsuri scurte si la obiect (nu copy-paste din codul fiscal/legi sau mai ... (vezi toată discuția)