La data casatoriei (inainte de anul 1989), atat eu, cat si sotul detineam in proprietate cate un apartament, pentru care aveam inca de platit rate pentru imprumutul facut. Legislatia din perioada aceea nu permitea detinerea de catre o familie a mai mult de o locuinta. Ca urmare, am fost obligati ca, in termen de 1 an de la data casatoriei, sa vindem unul dintre apartamente si am decis sa-l vindem pe cel mai mic, respectiv pe cel pe care il detineam eu. Banii obtinuti din vanzarea apartamentului i-am folosit la achitarea avansului pentru cumpararea unei masini care, pe atunci, costa cam cat un apartament.
Avand in vedere ca in contractul de cumparare al apartamentului in care locuim apare ca titular numai sotul (contractul a fost incheiat anterior datei casatoriei), desi o parte din valoarea imprumutului facut pentru cumpararea acestuia a fost achitata dupa data casatoriei, imi pun problema daca si ce drepturi am eu asupra acestui apartament.
De aceea, va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi pentru clarificarea drepturilor mele asupra apartamentului in care locuiesc si sa-mi spuneti daca exista vreo modalitate prin care pot deveni coproprietara a apartamentului.
Cu speranta ca ma puteti ajuta, va multumesc anticipat.
Multumesc pentru urare. Sunt convinsa ca "bafta" mea depinde in mare masura si de profesionalismul avocatului, asa ca, daca veti fi de acord, la momentul oportun va voi contacta.
Divort
cr15tian
Buna ziua.
As dori sa stiu cum sa procedez in cadrul unui divort. Este vorba de mama soacra care a facut greseala de a se recasatori cu un om ... (vezi toată discuția)