avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prins cu o tigareta ce continea marijuana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prins cu o tigareta ce continea marijuana

Buna ziua,
Recent,eu cu un prieten am fost prins la un control de rutina de catre jandarmi in felul urmator.Eu cu o tigareta ce continea 0,2 verde iar dansu cu 0,2 in stantiol.Am fost dusi la sectie,fotografiati si amprentati.
Cunoscand un avocat,l-am sunat pe el cat timp am fost la sectie si mi-a recomandat sa "refuz orice declaratie" si "Sa nu semnez nimic" ceea ce amandoi am facut.
Jandarmii ne spusese-ra sa spunem ca noi am achizitionat acceea substanta de la o persoana necunoscuta.Noi am refuzat sa declaram ceva.

Intrebarea mea este urmatoarea:
Lucrurile pot sa se complice daca am refuzat sa declaram ceva?
Avem intentia de a ne lua un avocat
Inca ceva.
Peste o luna voi pleca in Anglia in vacanta.Daca primesc citatia pentru a ma prezenta atunci,iar eu chiar nu pot si il anunt pe procuror de circumstante,si ii voi spune ca voi putea imediat dupa ce ma intorc,voi primi mandat sa fiu adus cu forta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 11:34, 11 Iulie 2017
In astfel de situatii este indicat sa va prezentati la chemarile organului de urmarire penala, orice este posibil daca nu va prezentati.
Este dreptul suspectului/inculpatului sa se prevaleze de dreptul la tacere, totusi trebuie sa tineti cont ca ati fost prinsi in flagrant si ar trebui sa va sfatuiti cu avocatul daca este indicata acesta atitudine in situatia dvs.
Buna ziua,

Vreau sa mentionez ca nu am fost prinsi in flagrat.Stateam pur si simplu ca oamenii in parc,vorbeam,iar dintr-o data un echipaj de jandarmerie ne-a cerut sa ne legitimam
Ultima modificare: Duminică, 9 Iulie 2017
Admin, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este recomandabil a fi necooperanti.
Avocatul a zis sa nu dati declaratie ca sa nu piarda timpul cu dvs. sau stie doar teoria din lege fara a cunoaste practica abilitata.
In astfel de situatii este containdicat a se proceda asa.
Sunt multi avocati care sa nu piarda timpul uzeaza de lege fara sa gandeasca in concret.
Refuzul de a da declaratie se foloseste doar in anumite situatii si nu aiurea.

Daca si la procuror veti face la fel foarte probabil veti fi trimis in judecata si condamnat.
Lucrurile nu sunt clare.Ce documente s-au intocmit ce aveti la mana, ati refuzat sa dati declaratii ok dar s-a consemnat asta ? Aveti un proces-verbal cum ca va confiscat si perchezitionat jandarmii ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dumneavoastră nu puteţi ştii care este amploarea dosarului penal care se instrumentează, dacă sunt şi alţi suspecţi, ce au declarat aceştia, nu ştiţi ce a declarat sau ce va declara prietenul dumneavoastră.

Trebuie să luaţi lucrurile foarte în serios; în mod normal, pentru simpla posesie ar trebui să scăpaţi cu o renunţare la urmărirea penală; dar aceasta cu condiţia de a coopera pe deplin cu organele de urmărire penală.

Angajaţi-vă un avocat, mergeţi să daţi declaraţii, verificaţi dosarul.

V-aţi jucat deja cu focul, acum rămâne să luaţi măsuri pentru a limita consecinţele faptelor dumneavoastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins cu marijuana querry1234 querry1234 Salut. Am fost prins in urma unui control pe strada de catre civili cu o tigara in foita care continea 0.2 grame de marijuana. Am fost cooperativ. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de suspect diicot Lonapak Lonapak In conformitate cu art 260 din Cpp, va instiintam ca la data de x am procedat la afisarea prezentei, nefiind indeplinite conditiile de inmanare.... aflat in ... (vezi toată discuția)
Prins cu substanțe ilegale pe o stradă din bucurești. nu am antecedente penale și nu am avut în viața mea probleme cu poliția... la ce să mă aștept? raszagal raszagal Buna ziua, am mare nevoie de informatii cu privire la situatia de mai jos. În urmă cu o saptamana, am fost luat cu asalt de niste jandarmi chiar cum am ... (vezi toată discuția)