avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Pot cere suspendarea vanzarii?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Pot cere suspendarea vanzarii?

Buna ziua!
Sunt administrator special al unei societati in faliment.
Mentionez ca in calitate de fost actionar si salariat am si eu o suma de bani cu care am creditat societatea.
Pana la data prezentei nu am primit notificare privind inscrierea la masa credala si nici tabelul preliminar de creante (in conformitate cu art. 72, alin.3 din LG. 85/2006).
In conditiile in care as fi primit acest tabel as fi contestat anumite creante la care am acte doveditoare ca sunt trecute gresit si daca as fi fost inscris in tabel as fi fost poate creditorul cu cea mai mare suma de recuperat.
In aceste conditii pot solicita judecatorului sindic sa suspende vanzarea bunurilor debitoarei pana la clarificarea situatiei?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 11:54, 1 Octombrie 2009
in calitate de actionar puteti sa faceti contestati la ce nu va convine. inscritiva la masa fara sa va faca lichidatorul notificare.
chrissrea a scris:
In aceste conditii pot solicita judecatorului sindic sa suspende vanzarea bunurilor debitoarei pana la clarificarea situatiei?

chrissrea a scris:
Pot solicita suspendarea vanzarii pana la clarificarea situatiei cu creditorii?

Buna ziua.
DA , puteti cere (nu stiu daca se si aproba) numai in conditiile legii 85/2006:
Art. 73. - (1) Debitorul, creditorii si orice alta parte interesata vor putea sa formuleze contestatii cu privire la creantele si drepturile de preferinta trecute de administratorul judiciar/lichidator in tabelul preliminar de creante.
(2) Contestatiile trebuie depuse la tribunal cu cel putin 10 zile inainte de data stabilita, prin sentinta de deschidere a procedurii, pentru definitivarea tabelului de creante atat in procedura generala, cat si in procedura simplificata.
(3) La termenul stabilit prin sentinta de deschidere a procedurii pentru definitivarea tabelului de creante, judecatorul-sindic va solutiona deodata, printr-o singura sentinta, toate contestatiile, chiar daca pentru solutionarea unora ar fi nevoie de administrare de probe; in acest din urma caz, judecatorul-sindic poate sa admita, in tot sau in parte, creantele, in mod provizoriu, la masa credala, atat in ceea ce priveste deliberarile, cat si repartitiile.
Art. 74. - (1) Dupa ce toate contestatiile la creante au fost solutionate, administratorul judiciar/lichidatorul va inregistra, de indata, la tribunal si va avea grija sa fie afisat la sediul acestuia tabelul definitiv al tuturor creantelor impotriva averii debitorului, aratand suma, prioritatea si situatia - garantata sau negarantata - a fiecarei creante.
(2) Dupa inregistrarea tabelului definitiv, numai titularii creantelor inregistrate in tabelul definitiv pot sa participe la votul asupra planului de reorganizare sau la orice repartitii de sume in caz de faliment in procedura simplificata.
Art. 75. - (1) Dupa expirarea termenului de depunere a contestatiilor, prevazut la art. 73 alin. (2), si pana la inchiderea procedurii, orice parte interesata poate face contestatie impotriva trecerii unei creante sau a unui drept de preferinta in tabel definitiv de creante, in cazul descoperirii existentei unui fals, dol sau unei erori esentiale care au determinat admiterea creantei sau a dreptului de preferinta, precum si in cazul descoperirii unor titluri hotaratoare si pana atunci necunoscute.

Cu stima,
Practician in Insolventa Eugen Marcov
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2009
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac dovada neprimirii notificarii Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Azi am aflat ca nu sunt trecut in tabelul definitiv de creante. Lichidatorul mi-a aratat confirmarea de primire a notificarii, trimisa pe adresa mea de ... (vezi toată discuția)
Contestatie tabel preeliminar creante stelian67 stelian67 Sunt creditor inscris in tabelul preeliminar al creantelor alaturi de alti 6 creditori. M-ar interesa catre cine se adreseaza contestatia impotriva acestui ... (vezi toată discuția)
Nu am fost inscris in tabelul de creante chrissrea chrissrea Zilele trecute am aflat ca nu sunt inscris in tabelul definitiv consolidat al creantelor unei societati debitoare. In Lista cu creditorii trimisa de ... (vezi toată discuția)