avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca.

Am lucrati 30 de ani in total. Primi 14 am fost angajat u carte de munca si contract de munca la mai multe insitutiii.Urmatoarii 16 ani am fost P.F.A. si am platit contributia la pensii in baza unui contract de asigurat. Ulterior am inchis P.F.A.-ul si m-am angajat din nou cucontract de munca. Si surpriza cei de la institutia la care m-am angajat acum nu-mi recunosc decit primii 14 ani de munca ca vechime. Este posibil asa ceva? Eu am platit ultimii 16 ani la pensii le-am adus si un desfasurator cu situatia platilor si totusi nu mii recunosc acesti ani ca vechime. De ce?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 9 Iulie 2017
Este posibil, intrucat activitatea desfasurat in calitate de PFA nu va confera vechime in munca.

Art.16 C.mun.
...
(4) Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizatii retroactive GeoTom GeoTom Buna ziua, In perioada Mai 2013 - Noiembrie 2014 am lucrat, fara contract de munca, practicand terapia ABA in particular, la mai multi copii cu deficiente ... (vezi toată discuția)
Mandatul reprezinta vechime in munca? ginutz_a ginutz_a buna ziua, am la firma 2 persoane care lucreaza prin mandat. vreau sa stiu daca beneficiaza de vechime in munca, daca acest mandat contribuie la fel ca un ... (vezi toată discuția)
Contributii salariale neplatite de angajator 22.08.2009 22.08.2009 Doresc si eu un raspuns la problema mea : Urmeaza sa ma pensionez iar firma unde lucrez nu a virat contributiile la stat, o sa intimpin probleme la ... (vezi toată discuția)