buna ziua, eram la volanul masinii iar in masina erau 3 pasageri. dupa o depasire, am alunecat cu masina si am intrat cu botul in sant. nu am lovit alte masini. pasagerul din dreapta s-a lovit cu capul de parbriz si era singurul accidentat grav, din lipsa centurii de siguranta.
cei doi din spate au iesit cu cateva zgarieturi. in timp ce sunam la 112 cei 2 care se aflau in spate au plecat de la fata locului si nu au nicio intentie de a depune plangere. nu m-au instiintat, au plecat pur si simplu nevrand sa aiba de a face cu accidentul. i-am vazut doar la distanta.
am ramas doar eu cu baiatul din dreapta. a venit politia, ambulanta, pompieri. eu nu aveam nicio zgarietura, am facut proba cu etilostestul, am avut 0.00. baiatul din dreapta era in ambulanta , ne-au luat la amandoi buletinele si am fost chemati sa mergem sa dam o declaratie in cateva zile la sediul politiei.
intrebarea mea este: in agitatia de atunci, nu am mai spus politiei ca au mai fost 2 persoane in masina si am fost chemati doar eu si pasagerul din dreapta sa dam declaratii peste cateva zile. toata lumea credea ca doar noi am fost in masina. am inteles ca se va deschide un dosar penal. ce trebuie facut in situatia aceasta?
va multumesc
Atat timp cat au plecat pe picioarele lor cred ca nu au patit nimic grav. Numai ei ar putea ridica intr-un fel sau altul la anumite pretentii daca au suferit ceva.
Am fost martor la o situatie similara si nimeni nu a intrebat cate persoane au fost in masina. Persoana din stg fata plecase de la locul accidentului.
Cred ca nu trebuie sa va faceti griji pentru cei doi ci doar pentru pasagerul ce a fost spitalizat.