avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor dupa divort

Buna ziua, am o fetita de 5 ani jumatate, sunt divortata, fetita a petrecut o saptamana la matusa mea, cine sta intr-un alt oras, cam la 35 km distanta fata de domiciliul nostru, iar fostul.meu sot ma ameninta ca ma da in judecata, ca nu l-am.anuntat, ar fi trebuit sa-l anunt?
Cel mai recent răspuns: Barabas Reka , Consilier juridic 20:54, 10 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Daca ambii parinti exercita autoritatea parinteasca, deciziile privind copilul se iau impreuna. E dreptul lui macar sa il anuntati, daca nu vreti sa ii cereti si acordul, asa cum ar fi firesc.
Acuma.. asta cu datul in judecata, mi se pare exagerare, insa pe viitor, dati-i un mesaj de informare.
Acuma.. eu nu stiu ce fel de tata e, daca chiar il doare ca n-a stiut ca nu e copilul acasa cu dvs sau ameninta sa se afle in treaba desi nu il intereseaza de copil, , eu v-am raspuns doar la intrebarea dvs asa cum ati pus problema.
Iar pe viitor, daca aveti nelamuriri asupra unei situatii, va dati seama singura de cum ar trebui procedat, daca va puneti in locul celuilalt parinte si tineti cont ca aveti aceleasi drepturi, desigur si aceleasi obligatii.
Ultima modificare: Luni, 10 Iulie 2017
gi-jane2, moderator
Va multumesc mult ptr raspuns
Nu prea cred ca l-ar fi durut ca nu stie unde este copilul lui. Ce fel de tata este care nu vrea sa dea o declaratie notaraiala ca sa ies cu fetita din tara?! De 5 ani suntem separati si niciodata nu mi-a dat...
Depinde de motivatie. Daca totusi vreti o vacanta, mergeti in instanta.

Alte discuții în legătură

Divortul si custodia minorilor emmaem emmaem Sunt casatorita de 5 ani si am doua fetite,situatia familiala actuala consider ca nu este un mediu bun in care sa imi cresc fetitele intrucat tatal lor este un ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor Daniela988 Daniela988 Am divorțat de curand împreună avem o fetiță de 2 ani si 4 luni . Tatăl ei a fost violent fizic cu mine cand aveam minora in brate, a fost violent si ... (vezi toată discuția)
Vreau sa il dau in judecata pe tatal copilului meu deny4 deny4 buna,ma numesc diana si am o fetitza de 2 ani si 2 luni..iar in tot acest timp tatal fetitzei mele nu a contribuit cu nimic la cresterea fetei..nu a vrut sa ... (vezi toată discuția)