avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor dupa divort

Buna ziua, am o fetita de 5 ani jumatate, sunt divortata, fetita a petrecut o saptamana la matusa mea, cine sta intr-un alt oras, cam la 35 km distanta fata de domiciliul nostru, iar fostul.meu sot ma ameninta ca ma da in judecata, ca nu l-am.anuntat, ar fi trebuit sa-l anunt?
Cel mai recent răspuns: Barabas Reka , Consilier juridic 20:54, 10 Iulie 2017
Nu poate exista niciun motiv pentru care un drept sa fie exercitat exclusiv pentru a ingradi dreptul unei alte persoane. Va puteti adresa de fiecare data instantei, cu o cerere pe calea ordonantei presedintiale, de suplinire a acordului tatalui. Gasiti modelul pe internet, completai si depuneti la judecatoria in raza carei va aflati domiciliul. Dupa mai multe astfel de actiuni, faceti o cerere de exercitare exclusiva a autoritatii parintesti.

[Va rog sa nu deviati discutia. Multumesc]
Ultima modificare: Luni, 10 Iulie 2017
Admin, administrator
Nu stim motivatia, asa incat nu stim ca il exercita doar pentru a ingradi bla-bla. Sau poate imi aratati unde a spus userul date sa desprindem motivele refuzului...
Toata situatia conteaza in instanta, mai ales colaborarea dintre parinti sau macar a unuia dintre ei. Daca un parinte nici nu-l anunta pe celalalt ca pleaca copilul de gradinita la matusa, e posibil ca instanta sa vada acest lucru ca o lipsa de colaborare. Sigur, nu putem sti, caci probabil mai sunt zeci de detalii de acest tip intre cei trei... dar nici nu putem specula la nivel absolut, asa, ca nu poate etc.
Tatal are program de legaturi personale cu copilul? Daca da, stabiliti vacantele tinand cont de acel drept al copilului si al tatalui.
Da cum sa nu, si sunt respectate. Azi iarasi am avut o discutie cu el, pe tema asta, azi mi-a zis ca imi da, dar doar in cazul in care trecem si numele hotelului unde ne ducem, dar nu am curaj sa fac rezervare, si daca dupa aia nu-mi mai da?! Asa a facut acum trei ani, mi-a peomis dar nu mi-a dat, am facut rezervare si nu am putut sa plec

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul si custodia minorilor emmaem emmaem Sunt casatorita de 5 ani si am doua fetite,situatia familiala actuala consider ca nu este un mediu bun in care sa imi cresc fetitele intrucat tatal lor este un ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor Daniela988 Daniela988 Am divorțat de curand împreună avem o fetiță de 2 ani si 4 luni . Tatăl ei a fost violent fizic cu mine cand aveam minora in brate, a fost violent si ... (vezi toată discuția)
Vreau sa il dau in judecata pe tatal copilului meu deny4 deny4 buna,ma numesc diana si am o fetitza de 2 ani si 2 luni..iar in tot acest timp tatal fetitzei mele nu a contribuit cu nimic la cresterea fetei..nu a vrut sa ... (vezi toată discuția)