Buna ziua, am o fetita de 5 ani jumatate, sunt divortata, fetita a petrecut o saptamana la matusa mea, cine sta intr-un alt oras, cam la 35 km distanta fata de domiciliul nostru, iar fostul.meu sot ma ameninta ca ma da in judecata, ca nu l-am.anuntat, ar fi trebuit sa-l anunt?
Nu poate exista niciun motiv pentru care un drept sa fie exercitat exclusiv pentru a ingradi dreptul unei alte persoane. Va puteti adresa de fiecare data instantei, cu o cerere pe calea ordonantei presedintiale, de suplinire a acordului tatalui. Gasiti modelul pe internet, completai si depuneti la judecatoria in raza carei va aflati domiciliul. Dupa mai multe astfel de actiuni, faceti o cerere de exercitare exclusiva a autoritatii parintesti.
Nu stim motivatia, asa incat nu stim ca il exercita doar pentru a ingradi bla-bla. Sau poate imi aratati unde a spus userul date sa desprindem motivele refuzului...
Toata situatia conteaza in instanta, mai ales colaborarea dintre parinti sau macar a unuia dintre ei. Daca un parinte nici nu-l anunta pe celalalt ca pleaca copilul de gradinita la matusa, e posibil ca instanta sa vada acest lucru ca o lipsa de colaborare. Sigur, nu putem sti, caci probabil mai sunt zeci de detalii de acest tip intre cei trei... dar nici nu putem specula la nivel absolut, asa, ca nu poate etc.
Da cum sa nu, si sunt respectate. Azi iarasi am avut o discutie cu el, pe tema asta, azi mi-a zis ca imi da, dar doar in cazul in care trecem si numele hotelului unde ne ducem, dar nu am curaj sa fac rezervare, si daca dupa aia nu-mi mai da?! Asa a facut acum trei ani, mi-a peomis dar nu mi-a dat, am facut rezervare si nu am putut sa plec