avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... DREPTUL DE REGRAGERE în cazul CONTRACTELOR încheiate ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

DREPTUL DE REGRAGERE în cazul CONTRACTELOR încheiate la DISTANȚĂ - Întrebări

Doresc să pun câteva întrebări referitoare la DREPTUL DE RETRAGERE în cazul CONTRACTELOR încheiate la DISTANȚĂ, ca urmare a unei experiențe personale avute cu un profesionist(comerciant).
Mai exact, am efectuat o comanda de pe un site al unui comerciant online, cu plata online cu cardul. Ulterior, la scurt timp, am fost contactat telefonic de către un operator pentru confirmarea comenzii, și mi s-a spus ca pot merge la sediu pentru ridicarea produsului, ceea ce s-a și întâmplat doua zile mai tarziu.
Câteva zile mai târziu (mai puțin de 14 zile), am dorit să returnez produsul, însă pe site-ul lor, la termenii și condiții era afișat că "Produsele comandate online sau telefonic care au fost ridicate din punctul de lucru, nu beneficiaza de retur (acestea au posibilitatea de a fi verificate si de a li se testa functionalitatea la receptie)".

ÎNTREBAREA mea este:
ESTE ACEASTĂ CLAUZĂ LEGALĂ SAU ABUZIVĂ?,
Dacă este legală, pe ce articol/articole din Lege se sprijină?

Alte discuții în legătură

Retur produs comandat online in 14 zile beng beng Buna ziua, Am comandat un produs de pe site-ul cel.ro pe care l-am ridicat din magazin. Dupa 10 zile calendaristice am vrut sa-l returnez datorita calitatii ... (vezi toată discuția)
Refuz returnare produs defect achizitionat online Florina Dinca Florina Dinca Pe data de 17 septembrie, am plasat si platit o comanda online pe CEL.ro pentru un laptop, cu ridicare personala din showroom pentru ca urma sa plec din tara ... (vezi toată discuția)
Dreptul consumatorului de a returna produsele Reala Reala Salutare tuturor, Am marea rugaminte de a-mi confirma daca eu inteleg corect legea (O.G.) 130/2000 (modificata prin legea ... (vezi toată discuția)