In contractul Colectiv Colectiv de Munca la nivel de unitate, este prevazuta o bonificatie de 70 lei pentru indeplinirea unui indicator, cazul de fata " 0 accidente de munca". In cadru firmei lucreaza si angajati ai unei Agentii de munca temporara. Un angajat al acestei agentii a avut un accident de munca. Patronatul nu a acordat bonificatia pe luna respectiva motivand accidentul de munca. Desi am mentionat ca persoana accidentata nu este angajat al societatii, si in CCM negociat este mentionat expres intr-un articol distinct, cum ca acest contract se aplica salariatilor societatii. Reprezentantii patronatului mi-a raspuns solicitarii cum ca conform Codului Muncii si HG 1256/2011 decizia lor e corecta. Oricat am adus ca argument ca un cotract daca este incheiat este legea partilor negociante si daca nu este stipulat nimic in acesta despre o terta parte ea nu face parte din contract iar uneia dintre parti aici salariatii societatii nu i se poate impune raspunderea pentru fapta altuia.
Va intreb daca am sau nu am dereptate?
Act aditional
MF30
Buna ziua,
Am semnat o anexa la contract plus un act aditional pentru acordarea unui bonus.
Pe anexa specifica ca este valabila 3 luni de zile , dar nu a ... (vezi toată discuția)