avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imobil proprietate personala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imobil proprietate personala

Buna ziua
Locuiesc in apartamentul mamei mele, din copilarie pana in prezent, cu o intrerupere de 3 luni, dupa casatorie, cand am stat in casa soacrei mele. In prezent sunt divortata, dar in timpul casatoriei am contribuit cu imbunatatiri la aspectul si confortul apartamentului, eu si fostul sot. Am ramas sa locuiesc in continuare aici, impreuna cu mama si fiica mea. Din pacate, buna credinta nu m-a sfatuit prea bine si nu am pastrat bonuri de materiale sau facturi de lucrari, convinsa fiind ca voi ramane sa locuiesc aici si dupa decesul mamei. Ea traieste, dar acum imi tot repeta ca e casa ei, si daca nu imi convine ceva sunt libera sa plec. Practic s-a vazut cu sacii in caruta, si acum nu ii mai pasa. Mentionez ca nu i-am cerut niciodata sa imi treaca apartamentul pe numele meu, sau pe al fetei mele, dar acum ma simt amenintata psihic de vorbele ei. Eu nu am voie, din partea ei, sa primesc pe nimeni in vizita, nici macar sa aduc pe cineva sa imi repare un calorifer. Intrebarea mea este: daca ar vinde apartamentul sa se mute in alta parte, as putea sa o impiedic in vreun fel? Ce drepturi am eu aici?
Multumesc, si in functie de raspunsuri, daca e nevoie voi reveni cu alte detalii.
Cel mai recent răspuns: roxi13 , utilizator 21:29, 16 Aprilie 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum au aratat si colegii mei nu prea aveti foarte multe solutii la indemana. Pana una alta este proprietatea mamei dvs. si poate dispune cum doreste de ea.
Imbunatarile despre care vorbiti ati putea eventual sa le solicitati.
Nu trebuie insa asa aveti in vedere imprejurarea ca nu trebuie sa fi trecut trei ani de la realizarea acestor investitii.
In privinta inscrisurilor referitoare le credit ar trebui sa aveti in vedere ca simpla dovada ca ati facut un credit nu inseamna ca ati facut investitia in acest imobil. Altfel spus ce trebuie sa demonstrati .. nu este ca ati facut un credit .. ci ca ati investit bani in aceasta casa. Altfel se poate sustine ca ati luat in credit pe care l-ati folosit in cu totul si cu totul alt scop.
Sigur ... e dificil.
V-as sugera insa altceva ...... Incercati sa vedeti daca nu cumva mama dvs. frecventeaza diverse biserici. E doar o sugestie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
apaidiu a scris:

Asa cum au aratat si colegii mei nu prea aveti foarte multe solutii la indemana. Pana una alta este proprietatea mamei dvs. si poate dispune cum doreste de ea.
Imbunatarile despre care vorbiti ati putea eventual sa le solicitati.
Nu trebuie insa asa aveti in vedere imprejurarea ca nu trebuie sa fi trecut trei ani de la realizarea acestor investitii.
In privinta inscrisurilor referitoare le credit ar trebui sa aveti in vedere ca simpla dovada ca ati facut un credit nu inseamna ca ati facut investitia in acest imobil. Altfel spus ce trebuie sa demonstrati .. nu este ca ati facut un credit .. ci ca ati investit bani in aceasta casa. Altfel se poate sustine ca ati luat in credit pe care l-ati folosit in cu totul si cu totul alt scop.
Sigur ... e dificil.
V-as sugera insa altceva ...... Incercati sa vedeti daca nu cumva mama dvs. frecventeaza diverse biserici. E doar o sugestie.

De cand eu nu mai am posibilitati materiale asa mari, dupa divortul de fostul sot, mama s-a reorientat sa mearga pe la sora mea mult mai des. S-ar putea ca acele "biserici" de care era vorba in mesajul anterior, sa fie chiar influentele de la sora mea si de la cumnatul meu. Acum eu nu mai sunt buna, in opinia mamei, dar ei sunt, pentru ca au o situatie materiala mai buna, iar mama a declarat intr-o zi, fara sa isi dea seama, ca se duce si ea "acolo unde gaseste un cuib mai cald" (sunt chiar vorbele ei). Deci e doar o profitoare, nu ii pasa de cei din jur, pentru ca in urma cu mai multi ani ii barfea in fata noastra pe sora mea si pe sotul acesteia. Deja mi-e scarba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac daca am contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager? georgepur georgepur BUNA ZIUA! Eu am un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager facut in urma cu 10 ani intre mine si mama mea,locuiesc in apartament cu mama ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate simona435 simona435 buna ziua, sunt casatorita de 15 ani am un copil si locuiesc cu sotul in apartamentul mamei lui (aceasta fiind trecuta proprietara in acte).sotul detine o ... (vezi toată discuția)
Succesiune pe o casa construita de mine. AlexGM AlexGM Dupa decesul bunicilor, mama mea a mostenit un teren intravilan, la care ea (in calitate de pensionara) si eu (salariat fiind) am construit o casa. La ... (vezi toată discuția)