avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire amenda 2011
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire amenda 2011

Buna ziua,

In martie 2011 am primit o amenda contraventionala. Ieri am primit un mesaj de la Banca Transilvania in care m-a instiintat ca s-a instituit poprire pentru suma aferenta, iar pentru informatii sa iau legatura cu Directia Impozite si taxe locale din localitatea X.
Eu din anul 2014 am domiciliul in alta localitate, sa ii zicem localitatea Y drept urmare eu am aflat abia ieri despre aceasta situatie, astfel incat am sunat la Directia Impozite si taxe locale din localitatea X, si mi-au transmis ca informatiile se ofera doar la sediu, nicidecum telefonic si sa ma prezint la sediu in localitatea X.
Am fost astazi la sediu in localitatea X, le-am adus la cunostinta ca eu am domiciliu in localitatea Y din anul 2014, iar in consecinta aceasta poprire este nelegala deoarece eu nu am avut stiinta de aceste acte de executare care s-au instituit in timpul procedurii.
In consecinta am facut o cerere scrisa adresata directorului acestei institutii in care am solicitat sa se anuleze aceasta poprire cat si toate actele care au fost trimise la adresa gresita , in caz contrar urmand sa ma adresez instantelor de judecata abilitate atat impotriva institutiei cat si in nume personal impotriva directorului respectiv personalului care a contribuit la aceasta situatie.

Cei de la Impozite mi-au transmis ca au fost trimise 2 instiintari de plata, una in 2011 si alta in 2016 la adresa de domiciliu care o aveam in localitatea X, si ca ei au o confirmare de primire, semnata de o alta persoana, astfel incat pot sa merg in instanta ca nu am ce sa le fac, si ca era de datoria mea sa ii anunt ca eu mi-am schimbat domiciliul in 2014. Este adevarat acest lucru? Nu era de datoria lor sa apeleze la D.E.P.A.B.D. - Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea BAzelor de Date ???

Ce parere aveti? Am sanse sa castig in instanta aceasta speta?
Aici pur si simplu nu e vorba suma de plata, cat despre acesti functionari publici care m-au pus sa ma deplasez din localitatea Y in localitatea X pentru absolut nimic. Ei in continuare sustin ca ei si-au facut treaba cum trebuie, si ca eu trebuie sa platesc acea creanta.

Are posibilitatea directorul institutiei sa anuleze aceasta poprire, si sa renunte la creanta ca fiind prescrisa?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 14:52, 11 Iulie 2017
Creanta nu este prescrisa. 5 ani este termenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita nicoleta 70 nicoleta 70 Buna seara.Am contractat un credit in anul 2011 pe care nu am mai putut sa l platesc din noiembrie 2011.Pe data de 10.02.2016 mi s a blocat cardul de pe care ... (vezi toată discuția)
Adresa de infiintare a popririi adriannn adriannn Buna ziua. Intre societatea X si Y a existat o relatie comerciala. Societatea X a primit de la Finante ,,o adresa de infiintare a popririi asupra sumelor ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi pfa/datorie prescrisa mirceastanciubc mirceastanciubc Buna ziua . In urma neplatii unui credit de consum luat ca PF de la o banca, am fost dat in judecata !!!?? de catre o firma specializata, executat silit si ... (vezi toată discuția)