avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sfat

Buna ziua
As dorii o explicatie intro problema legata de cumpararea unui apartament.
Sora mea impreuna cu cumnatul doresc sa cumpere un apartament cu credit ipotecar,insa titularul in acte voi fi eu(fara sotie) si ei doi giranti.
Este necesar de ceva acte in acest sens incheiate de sotia mea?
Ce ar trebui si ce implica acestea ,daca sunt.Nu doresc implicarea sotiei pentru ca in viitor dorim sa luam un credit impreuna.
multumesc
Buna ziua,

Daca dvs. veti fi titularul dreptului de proprietate asupra apartamentului care va fi in fapt al surorii si al cumnatului, nu puteti sa o excludeti pe sotie decat daca faceti o conventie de separare de patrimonii. Practic, pentru a putea cumpara un apartemnt doar pe numele dvs. trebuie sa faceti cu sotia un "partaj" in timpul casatoriei. Aceasta conventie se incheie la notar.

Daca in viitor vreti sa luati si dvs. impreuna cu sotia un credit, atunci dvs. veti aparea cu creditul luat pentru apartamentul surorii (doar daca nu il achitati intre timp).
Care este scopul acestor acte incheiate asa? Caci ele sunt simulate si pot avea o problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare simulat Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Doresc sa cumpar(prin credit) impreuna cu sotia un apartament dar contractul de vanzare cumparare (la fel si cel de creditare) se va face pe ... (vezi toată discuția)
Un caz mai aparte de partaj ijak Rudolf ijak Rudolf Salut am 33 ani sunt inca casatorit , dar din pacate sotia mea isi doreste divortul cu care fie ca vreau fie ca nu trebuie sa fiu de acord. In anul 2003 la un ... (vezi toată discuția)
Este posibila o reipotecare ? de novo de novo Am achizitionat in dec 2011 un apartament prin credit ipotecar. La momentul respectiv nu eram casatorit. Acum m-am casatorit si as dori sa stiu daca pot sa ... (vezi toată discuția)