avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Semnare contract de catre altcineva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Semnare contract de catre altcineva

Buna ziua, in cazul in care o persoana care trebuie sa semneze un contract de exemplu pentru energie electrica sau prelungirea contractului nu se afla in tara, dar roaga pe altcineva sa semneze in locul acesteia, ce infractiune savarseste persoana care semneaza, in ce cazuri poate fi trasa la raspundere, doar daca cealalta persona depune plangere ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:02, 12 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul pentru furnizare utilitati,in lipsa proprietarului poate fi semnat de catre persoana legal mandata de catre acesta
Daca semnatarul contractului nu este titularul de drept al bunului imobil,daca nu exista depusa procura si prin semnatura sa genereaza prejudicii partilor,,se poate analiza daca exista intrunite elementele pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri oficiale
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nicidecum un contract nu e inscris oficial, ci un inscris sub semnatura privata.

Corect e sa aveti imputernicire sau sa semneze persoana cand o veni.
In practica, se mai intampla si astfel de situatii, mai ales in contractele de energie care se prelungesc in casa omului, fara consecinte penale. Nu vad de ce persoana care v-a rugat, ar depune plangere. Ar trebui ca macat sa aveti o proba ca v-a rugat sa ii prelungiti contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura falsificata pe contract Sophia1975 Sophia1975 Buna ziua! Ce se intampla daca angajatorul meu mi-a falsificat semnatura pe contractul individual de munca? ITM-ul a constatat ca al meu contract era semnat, ... (vezi toată discuția)
Este fals si uz de fals? P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, as dori sa stiu daca cineva depune o reclamatie in numele altei persoane iar la semnatura semneaza persoana respectiva iar agentul ii taie ... (vezi toată discuția)
Este infractiune de fals material in iscrisuri sub semnatura privata si produce consecinte juridice? Constantin Alexandru Radu Constantin Alexandru Radu Concret, cineva a obtinut cu un imprumut de 20.000 de lei, de la o banca comerciala si a platit ratele la zi, din ianuarie 2009. A completat o adeverinta ... (vezi toată discuția)