avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj la divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj la divort

Divorata de 2 ani.impreuna cu fostul am cumparat un ap prin prima casa.au trecut 5 ani de la cumpararra lui.acum 2 ani i febr am fost data afara impreuna cu copilul de 7 ani locuind intr o chire iar el sta acolo cu prietena lui si fratele.cum as putea proceda sa pot sa castig apartamentul.si mai am.o intrrbare.acum 2 ani s a prezentat in fata judecatorului cu un venit de 740 de lei sa mi poata plati pensia alimentara mica.acum lucreaza cu 1400 de roni.as putea face ceva sa mareasca pensia.avand in vedere ca in afara de acea pensie nu contribuie cu nimic
Referitor la pensia de intretinere datorata minorului ,crescand veniturile realizate de fostul sot puteti solicita in instanta majorarea pensiei.
~ Conținut șters la cerere ~
Desperados a scris:

Divorata de 2 ani.impreuna cu fostul am cumparat un ap prin prima casa.au trecut 5 ani de la cumpararra lui.acum 2 ani i febr am fost data afara impreuna cu copilul de 7 ani locuind intr o chire iar el sta acolo cu prietena lui si fratele.cum as putea proceda sa pot sa castig apartamentul.si mai am.o intrrbare.acum 2 ani s a prezentat in fata judecatorului cu un venit de 740 de lei sa mi poata plati pensia alimentara mica.acum lucreaza cu 1400 de roni.as putea face ceva sa mareasca pensia.avand in vedere ca in afara de acea pensie nu contribuie cu nimic

Buna ziua,
Sa o luam pe rand:
1. cu privire la pensia de intretinere datorata minorului, puteti solicita instantei majorarea pensiei de intretinere in raport de veniturile actuale ale debitorului. Dar, trebuie sa stiti ca legea prevede un cuantum de pana la 1/4 din venituri.
2. cu privire la apartamentul cumparat in timpul casatoriei, trebuie sa introduceti actiune de partaj la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie alimentara lifeislife lifeislife Divort cu copii: Am o hotarare din 2005 pentru o pensie de intretinere in cuantum fix in valoare de 600 lei pana la majorat, \"cu posibilitatea majorarii ... (vezi toată discuția)
Marire pensie de intretinere copilul mi-a fost incredintat mie pensia sa stabilit in functie de venitul minim pe economie adica 100ron dar fostul sot pleaca cate 3 luni in Germania cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ? -in timpul casatoriei Maranta Maranta Buna ziua. Suntem casatoriti de ani buni, avem un copil, dar sotul meu lucreza si are domiciliul stabil in alt oras. ( probabil si o alta viata ) Avand in ... (vezi toată discuția)