avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chemare in judecata asociatie/ presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chemare in judecata asociatie/ presedinte

Buna ziua, am avut recent o refulare in apartament de la scurgere infundata ( nu stim cauza ) si desi am anuntat administratorul dimineata la ora 9 30, de abia seara s a oprit alimentarea cu apa la orele 18 00. Rezultat parchet umflat si stricaciuni. Pot da in judecata si cu ce sanse, pe administrator/asoc pentru neindeplinire atributii ? Care ar fi temeiul legal ? Va multumesc
elga50 a scris:

- exista situatii in care administratorul are un job de baza in alta parte si la bloc un al doilea job, de administrator, sau sa nu fie in localitate in acea zi, sau sa fie bolnav, internat in spital etc. Deci in mod obiectiv este posibil ca administratorul sa nu fie prezent in acele ore, zile, in bloc. Nu e obligatoriu sa fie legat de bloc ca pe timpuri iobagii de glie.
- in toate cazurile posibile presedintele asociatiei este dator sa organizeze activitatea in bloc, astfel incat, chiar in lipsa administratorului, cineva desemnat special, chiar 2-3 persoane pentru siguranta, sa aiba cheile de la spatiile potential periculoase in care se pot produce avarii si sa poata lua masura opririi apei, curentului electric, iar proprietarii sa stie la cine sa apeleze in acele momente de panica, pentru ca, realmente, se creaza panica, iar oamenii reactioneaza ca loviti cu leuca-n cap. Si nu le poti face vina ca sunt asa cand vad cum li se degradeaza apartamentul si lucrurile.
Si aceasta organizare trebuie facuta, in primul rand, pentru a se evita daunele majore la proprietari si in al doilea rand pentru evitarea sanctiunilor.
Dar chiar si-asa, cheile de la subsol sunt la doi oameni - presedinte si gospodar, iar cand lipsesc amândoi, cheile sunt la mine care am resursele de a acționa in caz de avarie.
Altfel se întâmplă necazuri, uneori extrem de mari.

Exact la asta m-am referit, ca să răspundem celui care a deschis Topicul și care ar trebui să ne mai dea ceva detalii despre motivul lipsei cuiva care să oprească apa timp de aproape ... 9 ore! Ar fi trebuit ca userul IMS să fi aflat motivul „dispariției” acelui așa-zis Administrator, care trebuia să rămână pe „baricade”, sau măcar să știe cineva pe unde „colindă”.
În cazul de față, nu ne interesează unde și ce a făcut acel Administrator, vina lui e că n-a delegat pe cineva să-l suplinească în caz de urgență, să rezolve problemele care duc la pagube - un instalator sau un „gospodar”. Acesta ar cam trebui să răspundă pentru pagube.
E culmea, nici măcar președintele n-a fost de găsit timp de aproape ... 9 ore ... sau orice alt angajat care putea măcar stopa pagubele ?
Ați scris dvs. că „avem și un alt gospodar care se poate numi cu siguranță administrator tehnic”.
Ultima modificare: Joi, 20 Iulie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am si eu o problema cu Asociatia de locatari , mai exact , nu beneficiez de agent termic de mai bine de 4 ani , locuiesc la ultimul etaj intr'un bloc de 4 etaje si din cauza vecinilor de sub mine care nu si-au schimbat niciodata telvile din coloana comuna de tur'retur , eu sunt privata de caldura in calorifere.Mentionez ca platim in sistem pausal tot din refuzul vecinilor de a instala calorimetre.Am solicitat in scris constatarea de catre o comisie a asociatiei a plangerii mele , respectiv nefunctionalitatea caloriferelor.S-a intocmit un proces verbal de constatare , li s-a impus acestora reparatiile , dar ramane de vazut...Am solicitat in scris recalcularea platii energiei termice aferente apartamentului meu si am primit in scris ca nu se poate decat in urma unei hotarari judecatoresti.In acest caz pot chema in instanta Asociatia de locatari , sau ce ma sfatuiti ?Multumesc !
Doamna,
Sigur, problema dvs. se poate rezolva la nivelul as. prop. sau in instanta, asa cum scrie in raspunsul lor... Numai ca instanta o sa solicite o expertiza tehnica pe care va trebui sa o achitati dvs. Daca expertiz tehnica o sa constate ca cele aratate de catre dvs. sunt reale, se poate scrie in raportul pe care il vor duce in fata instantei, ca apartamentul dvs. nu beneficiaza de incalzire, sau beneficiaza doar... %.... Ei, vedeti cat de greu este? Cu banii cheltuiti in instanta, va puteati schimba tevile infundate, dar asa sunt unii, fac experimente pe oameni...
Mai insistati la asociatie. Dvs. doriti ca si apartamentul dvs. sa beneficieze de energie temica pentru incalzire. Sunt cheltuieli comune si reparatiile trebuiesc facute.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie dintr-un apartament nelocuit scrichy scrichy Buna ziua Ma confrunt cu o problema si anume: in calitate de administrator la o asociatie,in prezent am o inundatie dintr-un apartament ... (vezi toată discuția)
Atributii administrator bloc elisay_99 elisay_99 Buna ziua, sunt inundata de ani buni de vecinul de sus care nu vrea sa inteleaga ca are o problema. In sfarsit, la insistentele mele, acum cateva zile s-a ... (vezi toată discuția)
Disociere maromet maromet Bună ziua , am studiat leg.230/2007 dar nu îmi este clar cum pot să ies din această asociatie de propietari : deoarece nu am semnat nimic privind asocierea ... (vezi toată discuția)