avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie suspendare permis 30 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie suspendare permis 30 de zile

O sa tin lucrurile scurt si la obiect, pana pe 28 iulie pot depunde contestatie pentru suspendarea permisului meu de condus. Daca depun contestatia pe 26-27, ce se va intampla cu dreptul meu de a conduce? Daca pe parcursul judecatii intr-adevar voi putea conduce cu ajutorul unei adeverinte de vreun fel, care este durata estimata a unei judecati? Si inca o intrebare, care probabil este in van, sunt sanse ca in urma contestatiei sa castig procesul? Am fost oprit de un echipaj, am fost filmat ca nu am acordat prioritate la pietoni, eu totusi nu imi aduc aminte absolut deloc scena deoarece nu am vazut pietoni, si daca erau, erau pe trotuar, nu langa trecere, si nici nu mergeam tare. Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 19:13, 12 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În urma depunerii contestației, veți solicita eliberarea unui certificat de grefă din care să rezulte existența pe rolul instanței a procesului.

Cu acest certificat, copia acțiunii cu ștampila de înregistrare, dovada eliberată de poliție și copia cărții de identitate vă prezentați la poliție, unde vi se va restitui permisul.

Durata procesului nu o pot estima în mod rezonabil, depinde de prea mulți factori aleatorii: gradul de încărcare a instanței, numărul de termene de judecată care vor fi acordate, numărul de zile în care se va redacta hotărârea. De la câteva luni la peste un an.

Șansele dumneavoastră de a câștiga contestația depind de probatoriul ce va fi administrat,respectiv de conținutul înregistrării video pe care poliția va trebui să o depună la dosar, de modul de interpretare a acestui probatoriu de către judecători, în lumina susținerilor dumneavoastră din contestație și din cadrul procesului.

Trebuie, în special, văzut dacă situația de fapt așa cum va fi fost ea înregistrată corespunde definiției legale a acordării de prioritate, și anume dacă pietonul a fost obligat să se oprească, să își accelereze deplasarea sau să-și schimbe direcție de mers.
O alta mica intrebare Domnule Gaita, acest lucru s-a intamplat astazi, si ma intrebam daca am fost si amendat? Mie nu mi s-a spus ca am primit amenda, decat faptul ca mi s-a suspendat permisul pe 30 de zile. Totusi, oare o sa imi vina in posta? Deoarece sunt plecat de acasa pana pe 26 si nu stiu cum o pot plati. Sunteti de un real ajutor si va multumesc enorm.
Păi dacă aţi fost oprit în trafic şi vi s-a dresat proces-verbal ar fi trebuit ca acest proces-verbal să vă fie şi înmânat, cu excepţia cazului în care aţi refuzat semnarea lui.

În acest caz, da, procesul-verbal se va comunica prin poştă, iar termenul de 15 zile în care puteţi formula contestaţie curge de la momentul primirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal bpr loryd loryd as dori sa contest un proces verbal al bpr prin care am fost sanctionat cu amenda si suspendarea permisului pt 30 zile . am fost oprit de o patrula a politiei ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului de conducere pentru 30 de zile viruss4all viruss4all Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru " neacordare de prioritate la trecearea pietonilor angajati in traversare regulamentara ". - ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru proces verbal neintocmit la fata locului SimonaI SimonaI Buna ziua, Va solicit sprijinul in urmatoarea problema: Mi s-a suspensat permisul de conducere pentru o perioada de 30 zile cu dovada pe 15 zile pe motiv de ... (vezi toată discuția)