Buna ziua , eu am fost plecat din tara multi ani , parintii mei au decedat , tatal meu mi-a lasat actele originale pentru terenuri cumparate de bunicul meu inainte de Cel de-al Doilea Razboi Mondial , nu s-a facut cerere de retrocedare , pot face legal succesiunea si daca este posibil sa-mi recuperez propietatile , eu sant singurul mostenitor al familiei in viata , multumesc , Dan M.
Puteţi dezbate succesiunea (succesiunile, dacă nu s-a făcut şi după bunicul); în paralel, puteţi verifica soarta actuală a terenurilor respective - dacă sunt înscrise în cărţi funciare, cine le foloseşte efectiv şi în baza cărui titlu etc.
Mă îndoiesc că un notar va include un teren în masa succesorală doar în baza unui contract de vânzare-cumpărare, chiar dacă e din perioada interbelică.
Multumesc pt. raspuns , cum si unde se poate dezbate succesiunea si unde sa ma interesez de terenuri ? terenurile se afla in regiuna Botosani intr-un sat numit Vaculesti , multumesc .
Mostenirea se deschide la ultimul domiciliu al defunctului.De terenuri trebuie sa va interesati la Primaria comunei la care este arondat satul Vaculesti si la Cartea Funciara Botosani.