Buna ziua, va rog să mă ajutați cu un sfat pentru că nu-mi permit un avocat!
In urma cu câteva zile, am sunat la 112 pentru agresiune cu violență fizică la domiciliu! Recidiva, fiind cel puțin a 3-a oară când se întâmplă. S-au prezentat doi agenți de la secția de poliție, care au luat în calcul declarația verbala mincinoasă a agresoarei, în speță sotia mea, care s-a victimizat ipocrit ca am agresat-o, cea ce nu e adevărat! In speță, nu mi s-a luat nici o declarație scrisă, de si am insistat cu reclamația! Au spus că dacă mai sun la 112 mă amendează cu 200 Ron! Agresiunile din partea individei au continuat și în următoarele două zile, când și-a chemat rudele, împreună cu care m-au privat de lucrurile propii cât și bunurile comune, mi-a accesat conturile fără consimțământ, si -a insusit cardul foto pe care am toate proiectele filmate, fotografiate, cât și toate bunurile comune (echipamentele mele de calcul, video, etc). Și-a chemat fratele în ajutor care a venit la adresa si avea un ton agresiv. I-am dat ignore si m-au dat afară din casă cu forța și refuzând totodată să-mi dea bunurile propii! Eu rămând doar cu telefonul personal și în un mouse intr-o mână! In rest, hainele de pe mine! Țin să menționez că fracsu e gabor, lucrează la secție , iar individa e însărcinată în 4 luni! M-am adresat din nou poliției, la sediul din apropiere, de aceasta data, dar m-au spus că trebuie să mă duc la tribunal, cai ei nu pot face nimic și nici reclamație nu pot depune, negând ca-l cunosc pe individul care le este coleg! Am certificat de la IML de unde reieise ca m-a lovit cu pumnii! In cazul in care o lovesc, mă duc la pușcărie nevinovat, chiar dacă e legitimă apărare. Din principiu nu dau in femei si nu sunt fan violente. M-am adresat poliției capitalei unde am făcut o plângere penala pentru agresiuni fizice și verbale si faptul ca mi-au furat lucrurile propii, fraudă electronica, etc! Între timp, ea se plimba pe la munte si merge cu mașina mea care e trecuta pe numele ei! Valoarea echipamentelor se ridică la 7000 euro + autoturism + 23000 cash pe care și ia insusit ca fiind propii si pus pe card! Nu-mi pot desfășura activitatiile profesionale
Pentru că m-am privat de echipamente, să zicem comune pentru că au fost cumpărate în timpul fabuloasei căsătorii de 7 luni! Nu stiu daca se încadrează la bunuri propii pentru mine, datorită faptului că le-am folosit în scop profesional, dobândind venituri modice, proiectele fiind la început!
La cununie n-am mai avut loc să-mi invit prieteni sau rude , limitandu-ne la un nr de maix 30 de persoane. La câteva zile s-a iscat o ceartă si epuizând soluțiile am venit cu inițiativă de divorț. Nu mai stiu cum a formulat exact, dar a zis ceva de genul ca eu si părinții mei am plătit nota la restaurant (ne-am oferit, fără obligatii) așadar, eu rămân cu nota , adică paguba, iar ea cu beneficiile, cau au venit rudele și prietenii ei! Este?! A doua zi am fost la tribunal să bag divorț. Din păcate, avocata cu care discutasem inițial, n-a mai fost de găsit. Certurile erau la ordinea zilei! Si-a trecut toți banii si multe bunuri comune pe PFA, în caz de divorț să nu-mi revină nimic! A încălcat articolul doi din legea familiei, iar bunurile dobândite în timpul căsătoriei, indiferent de cine le cumpără, sunt bunuri comune! A mai ascuns suma de 22000 Ron + aproximativ 300 euro în monedă digitala. Cont creat de mine pentru viitorul copil, la care avea si ea acces. Bineteles ca a schimbat parola contului, deși eu nu m-am atins de el! Nu pot recupera parola, dar am dovezi ca am trrimis banii la acea adresa , fiind transparenta pe kraken! Ca un bonus, s-a victimizat în fața familiei mele cu care am relații destul de reci, iar aceștia sunt acum împotriva mea.
Până la urmă poate să-mi spuana cineva, va rog, care e legea (nr? Articol) care îmi comferă dreptul de a avea acces la locuinta ei si la bunurile mele/comune in baza certificatului de căsătorie? Va mulțumesc!
Dapix
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Art. 321 noul cod civil
(1) Locuinţa familiei este locuinţa comună a soţilor sau, în lipsă, locuinţa soţului la care se află copiii.
(2) Oricare dintre soţi poate cere notarea în cartea funciară, în condiţiile legii, a unui imobil ca locuinţă a familiei, chiar dacă nu este proprietarul imobilului.
Pentru a considera o locuinţă ca fiind locuinţă de familie este necesară îndeplinirea anumitor condiţii, şi anume: a) să existe o locuinţă a soţilor, fără a avea relevanţă cui aparţine proprietatea; b) imobilul să fie afectat intereselor locative ale familiei.
Locuinţa familiei nu înseamnă neapărat domiciliu, ci este locul unde familia trăieşte efectiv. Nu are relevanţă decât afectaţiunea, destinaţia bunului, nu titlul în baza căruia este deţinut.