avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua.Sunt insarcinata in 7 luni si sunt in somaj de la data de 8 martie mai exact firma ma bagat in somaj deoarece a dat faliment.Ideea sta in felul urmator un ultimi 2 ani 12 luni lucrate dar cu intrerupere de 2-3 saptamani.Pe mine ma intereseaza daca beneficiez sau nu.Ca am tot auzi diverse vorbe si sunt in ceata.Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 21 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care este data prezumata a nasterii si detaliati excat ce statut ati avut in ultimii doi ani anteriori acestei date (de exemplu, angajata de la ... pana la ....; somaj de la ... pana la ... etc.) ?
Eu am lucrat cu intrerupere deci 3 luni la o firma ..am un an la alta.Data nasteri a bebelusului ar fi la sfarsitu luni septembrie exact data nustiu.Si la ultima firma la care am lucrat de 4 luni a dat faliment si ma bagat dupa in somaj.De la 23 martie pana pe 23 septembrie.Eu mam uitat peste legi si pot primi indemnizatie ccc ca am 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni...mam interesat(am lucrat ca lucrator comercial)
Ultima modificare: Luni, 21 August 2017
KovacsGeorgiana, utilizator
Pata nasterii ; septembrie 2017

Perioada eligibila : octombrie 2015 - septembrie 2017

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului trebuie ca in perioada sus mentionata sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau sa va fi aflat în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010 (de exemplu, somaj etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Irinaely6 Irinaely6 Buna seara ! Intrebarea mea este urmatoarea pana pe data de 1 martie 2017 am beneficiat de indemnizatie crestere copil apoi lunile urmatoare nu am lucrat nici ... (vezi toată discuția)
Daca am o luna intrerupere in munca pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? valieu valieu o sa nasc undeva prin septembrie 2012 dar cele 12 luni anterioare sunt cam problematice.pe luna octombrie 2011 am apucat sa muncesc 3 zile si am inteles ca se ... (vezi toată discuția)
Cat timp trebuie sa lucrez inainte pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? cool_girl_em cool_girl_em Buna, sunt in ultimul an facultate la pedagogie. Daca incep sa muncesc din septembrie 2012 pana in iunie 2013, )pentru ca atat tine un an scolar) sunt 10 luni ... (vezi toată discuția)