avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de uzufruct - neclaritati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de uzufruct - neclaritati

As avea cateva intrebari legate de acest drept de uzufruct si cum s-ar putea proteja un nud proprietar in cazul in care uzufructuarul nu e persoana cu cele mai bune intentii:

1. Sa presupunem ca uzufructuarul este rau platnic si nu-si achita consumul la intretinere si energie, inregistrandu-se astfel sume foarte mari. Cum se poate proteja proprietarul in situatia aeasta fara a-i cadea in sarcina sa suporte cheltuielile de pe urma consumului altei persoane (fie ea si chirias)?

2. Daca uzufructuarul isi da dreptul altei persoane, acest drept de uzufruct va mai continua dupa moartea uzufructuarului initial?

3. Nudul proprietar nu tine legatura cu uzufructuarul din diverse motive, uzufructuarul il poate da in judecata daca nudul proprietar nu e de gasit?

4. Uzufructuarul ii poate interzice nudului proprietar sa intre in imobil daca voieste sa verifice in ce conditii se mai afla?

5. Ce cheltuieli trebuie sa suporte un nud proprietar la bloc? Banuiesc ca e vorba de fondul de rulment si reparatii care tin de bloc sau apartament?

6. Ce garantie ii poate cere nudul proprietar uzufructuarului inaine de a se folosi de 'fructe'? Si daca uzufructuarul refuza sa dea aceasta garantie, ce e de facut?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 17:21, 13 Iulie 2017
1.puteti cere in instanta constituirea unei garantii din partea uzufructuarului sau anularea dreptului de uzufruct pt abuz de folosinta.
2.NU
3 Pe ce motiv sa dea uzufructuarul pe proprietar in judecata? poate , daca ii stie adresa unde locuieste.
4 nu cred
5 proprietarul suporta reparatiile mari ce se fac la bloc (izolatie exterioara, reparatii la acoperis, schimbat tevile la instalatii etc.
6 vezi raspunsul la intrebarea 1.
Daca uzufructuarul nu-si achita costurile la energie si gaze puteti cere in calitate de proprietar sistarea furnizarii printr-o cerere depusa la distribuitori.
Ultima modificare: Joi, 13 Iulie 2017
ContSters429609, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare ContSters118838 ContSters118838 In sarcina cui cade plata intretinerii unui imobil? In sarcina uzufructuarului sau a nudului proprietar? (vezi toată discuția)
Furt personal LadyEva LadyEva Buna ziua. Sunt proprietară la un apartament dar fratele meu este cu uzufruct viager pe contract vreau sa specific că eu nu locuiesc acolo doar o lună pe an ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii am ca uzufructar al unui apartament??? tataflorin tataflorin Buna ziua, Am un apartamnet in care locuieste cineva cu uzufruct viager. Vreausa stiu daca eventualele reparatii la instaltiile sanitare pe care le foloseste ... (vezi toată discuția)